Honda automobiļi brīdinās ceļu uzturētājus par nodilušu ceļu marķējumu (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Honda automobiļi palīdzēs ASV autoceļu pārvaldei uzturēt labā stāvoklī joslu marķējumu, un par to gādās uzņēmuma pētniecības institūtā izstrādātā horizontālā marķējuma uzraudzības sistēma. Tā izmanto GPS datus un kameras, no kurām iegūtā informācija tiks pārsūtīta vietējiem dienestiem.

Atkarībā no ceļa marķējuma stāvokļa automašīnas "smadzenēs" tiks atzīmēta viena no četrām krāsām: zaļa (izcili marķējumi), dzeltena (laba), sarkana (jāatjaunina) un pelēka (pilnībā nav).

Šī informācija kopā ar koordinātām, video ierakstiem un fotogrāfijām no automašīnas kamerām nonāks drošā datu mākonī, kuram savukārt varēs piekļūt ceļu uzturēšanas dienesti. Arī viedie auto varēs pieslēgties šai datubāzei, lai tie varētu brīdināt vadītāju, ka priekšā ir gaidāms posms ar sliktu vai iztrūkstošu marķējumu, kā dēļ joslas saglabāšanas sistēma vai autopilots var nedarboties pareizi.

Honda jau sadarbojas ar Ohaio štata Satiksmes departamentu un izmēģinājuma programmas ietvaros datus par joslu stāvokli plāno sākt sniegt 2022. gada pirmajā pusē.

Honda Motor ir viens no līderiem autopilota sistēmu attīstībā. Honda Legend sedans bija pirmais pasaulē, kas saņēma trešā līmeņa autopilotu pēc SAE klasifikācijas: šī iespēja kļuva pieejama 2021. gada martā, bet līdz šim tikai Japānas vietējā. Oktobrī uzņēmums sāka testēt 4. līmeņa sistēmu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu