Tiesa noraida bijušā Ikšķiles novada domes mēra prasību pret VARAM

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Indulis Trapiņš / Artūrs Toms Plešs
Indulis Trapiņš / Artūrs Toms Plešs Foto: LETA

Administratīvā rajona tiesa šodien pilnībā noraidīja bijušā Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (LZP) prasību tiesvedībā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Artura Toma Pleša (AP) rīkojumu par viņa atstādināšanu no amata.

Trapiņš lūdza tiesu atcelt ministra lēmumu, kā arī nemantisko kaitējuma atlīdzināšanu - Pleša publisko atvainošanos.

TVNET jau ziņoja, ka par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja darbā, Plešs parakstīja rīkojumu par Ikšķiles pašvaldības vadītāja Trapiņa atbrīvošanu no amata.

Kā preses konferencē informēja ministrs, lēmums par Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja atstādināšanu tika pamatots ministrijas ekspertu konstatētajos pārkāpumos, kur dominē korupcijas riski, nelikumīga un nelietderīga rīcība ar pašvaldības mantu, pilnvaru pārsniegšana un patvaļīga lēmumu pieņemšana pretēji sabiedrības interesēm.

Kā vienu no būtiskākajiem pārkāpumiem Trapiņa rīcībā, ministrs minēja vienpersoniski un patvaļīgi noslēgto līgumu ar komersantu par pašvaldībai piederošu autoceļa posmu atjaunošanu. Trapiņš 2020.gada 18.jūnijā ar komersantu, kas plāno veikt derīgo izrakteņu ieguves darbus tuvumā esošajā karjerā, vienojies par ceļa klātnes remontu ceļa posmā starp valsts reģionālo autoceļu Tīnūži - Koknese un valsts vietējās nozīmes autoceļu Turkalne - Tīnūži.

Ministrs uzsver, ka Trapiņa atstādināšana ir nepieciešama, lai nodrošinātu domes turpmāku tiesisku darbību lēmumu pieņemšanā un nepieļautu turpmāku normatīvo aktu pārkāpumus, un kompetento institūciju prasību nepildīšanu, tādējādi vairojot tiesisko nihilismu pašvaldības darbā.

Savukārt Trapiņš šo lēmumu pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā un lūdza apturēt to. Viņš jau pēc rīkojuma saņemšanas sacīja, ka ministra rīkojumu pārsūdzēs tiesā. "Esmu pārliecināts, ka dzīvojam tiesiskā valstī, tādēļ lai tiesa vērtē, kuram no mums - man vai ministram - ir taisnība," pēc rīkojuma saņemšanas sacīja Trapiņš.

Pašlaik Ikšķiles novads kā atsevišķa administratīvi teritoriālā vienība vairs nepastāv un ir iekļauts Ogres novadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu