Cilvēku izgrūda pa logu: aktīvisti publisko jaunus pierādījumus ieslodzīto spīdzināšanai Krievijā (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzības organizācija “Gulagu.net” šonedēļ publiskojusi jaunus materiālus no slepena videoarhīva, kas apliecina ieslodzīto spīdzināšanu un pazemošanu Krievijas ieslodzījuma vietās, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

“Gulagu.net" publiskotajos materiālos redzama ieslodzīto spīdzināšana vienā no kolonijām Krasnojarskas apgabalā.

Vienā video redzams, kā Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) darbinieki kolonijā vispirms sniedz instrukcijas ieslodzītajiem, kas atrodas karantīnas nodaļā.

Pēc tam attiecīgajā telpā tiek ievests cits ieslodzītais, kuru piekauj telpā jau esošie cilvēki.

“Gulagu.net” dibinātājs Vladimirs Osečkins uzsver, ka cietumu darbinieki ieslodzīto spīdzināšanā spiež iesaistīties arī pašus cietumniekus.

Savukārt otrā aktīvistu publiskotajā video redzams, kā ieslodzītais tiek izgrūsts pa logu.

Šis incidents noticis 2020.gada 27.jūlijā, bet divas dienas vēlāk pa logu izgrūstais cilvēks esot nomiris.

Oktobra sākumā “Gulagu.net” rīcībā nonāca pirmais videoarhīvs, kas atklāj plaši izplatītu ieslodzīto spīdzināšanu un pazemošanu Krievijas ieslodzījuma vietās.

Videomateriālus “Gulagu.net” nodeva programmētājs Sergejs Saveļjevs, kurš pēc notikušā pameta Krieviju un lūdza patvērumu Francijā. Saveļjevu Krievijas varas iestādes izsludinājušas meklēšanā.

Decembrī Osečkins paziņoja, ka aktīvistu rīcībā nonācis vēl viens videoarhīvs ar pierādījumiem ieslodzīto spīdzināšanai.

Projekts “Gulagu.net” specializējās ieslodzīto cilvēktiesību aizsardzībā un vāc materiālus par nelikumīgām darbībām Krievijas ieslodzījuma vietās.

Šā gada vasarā “Gulagu.net” paziņoja, ka projekts pārtrauc savu darbību Krievijā un izved visus darbiniekus no valsts, bažījoties par viņu drošību. Tomēr projekta autori uzsvēra, ka “Gulagu.net” darbību turpinās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu