Eiropā vairāk nekā divas reizes pieaugs IONITY ātrās uzlādes staciju skaits (13)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto uzlādes stacija
Elektroauto uzlādes stacija Foto: Porsche

Īstenojot stratēģiju “2.0”, uzņēmums IONITY izvērš plānus turpmākai augstas veiktspējas uzlādes staciju tīkla paplašināšanai Eiropā. Plānots, ka līdz 2025. gadam uzlādes staciju skaits no 400 pieaugs līdz vairāk nekā 1000, teikts uzņēmuma paziņojumā.

IONITY jau pārvalda Eiropā lielāko augstas veiktspējas uzlādes staciju tīklu, kas pieejams vairumam elektrisko automobiļu.

Palielinot staciju skaitu, uzņēmums nodrošinās aptuveni 7000 uzlādes punktu, to skaitam vairāk nekā četrkāršojoties, salīdzinājumā ar pašreizējiem 1500.

Pavisam nesen, 2021. gada oktobra vidū, IONITY Ādažos atvēra savu pirmo elektroauto ātrās uzlādes staciju Latvijā, piedāvājot iespēju vienlaikus uzlādēt divus elektriskos automobiļus ar līdz pat 350 kW lielu jaudu. Pagaidām šī gan ir vienīgā plānotā IONITY stacija Latvijā. Kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā IONITY uzlādes stacijas atvērtas attiecīgi Paņevežā un Hēdemestē.

IONITY tīkls izmanto Eiropas uzlādes standartu - kombinēto uzlādes sistēmu (CSS). 800 voltu tehnoloģija šajās uzlādes stacijās nozīmē, ka šo tīklu var izmantot, lai “Porsche Taycan” varētu lādēt ar tā iespējamo maksimālo jaudu līdz 270 kW. Izmantojot “Porsche” uzlādes pakalpojumu, “Taycan”

autovadītāji arī gūst labumu no vienotas cenas ar ievērojamu atlaidi IONITY ātrās uzlādes stacijās - šobrīd tā veido 0,33 eiro par kilovatstundu.

“Mēs redzam skaidru elektromobilitātes pieaugumu un ar to saistītu augstas veiktspējas uzlādes infrastruktūras paplašināšanos. Mēs plānojam, ka 50% no pasaulē piegādātajiem automobiļiem līdz 2025. gadam būs daļēji vai pilnībā elektriski, bet šis īpatsvars līdz desmitgades beigām pārsniegs 80%,” norāda “Porsche AG” valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme.

Pēc Blūmes teiktā, investējot IONITY kopuzņēmumā, viņa uzņēmums raida svarīgu signālu klientiem, vēl vairāk palielinot ērtumu un izdevīgumu, ko sniedz braukšana ar elektrisko automobili.

Elektroauto uzlādes stacija
Elektroauto uzlādes stacija Foto: Porsche

Starp IONITY akcionāriem ir arī citi pasaulē lielākie auto ražotāji, un drīzumā plānots, ka tiem pievienosies investīciju uzņēmums “Blackrock”.

Paredzams, ka akcionāri IONITY tīkla attīstīšanā līdz 2025. gadam ieguldīs 700 miljonus eiro.

IONITY stratēģija “2.0”: plašāks tīkls, kas piedāvā lielākas ērtības

IONITY uzlādes punktus veidos ne tikai uz Eiropas lielceļiem, bet arī netālu no lielām pilsētām un gar noslogotiem galvenajiem ceļiem. Šīs stacijas nākotnē iekļaus sešus līdz 12 uzlādes punktus. Turklāt jau esošās stacijas pie ceļiem, kur ir liels uzlādes pieprasījums, paplašinās ar papildu uzlādes punktiem.

“Oasis” koncepta ietvaros IONITY plāno ievērojami uzlabot ērtības un pakalpojuma kvalitāti. Lai to paveiktu, uzņēmums iecerējis iegādāties papildu zemes gabalus, lai izveidotu uzlādes parkus ar ēdināšanas pakalpojumiem un veikaliem.

“Porsche” uzlādes pakalpojums ar gandrīz 200 000 uzlādes punktu

Šis uzlādes pakalpojums ļauj autovadītājiem uzlādēt savu transportlīdzekli stacijās visā pasaulē, ko pārvalda dažādi operatori, tostarp IONITY.

Šobrīd Eiropā savienoti gandrīz 200 000 uzlādes punktu 20 valstīs.

Starp tiem ir aptuveni 6500 līdzstrāvas uzlādes punkti ar uzlādes jaudu virs 50 kW. Rēķinu sagatavošanu veic “Porsche”. Papildus IONITY kopuzņēmuma tīklam vācu autoražotājs plāno arī izveidot savas ātrās uzlādes stacijas Eiropas svarīgāko transporta maršrutu tuvumā.

Ar pakalpojumu “Porsche Destination Charging” klienti savus zīmola elektriskos un “plug-in” hibrīdautomobiļus var uzlādēt bez maksas vairākās populārākajās vietās. Šis pakalpojums šobrīd nodrošina vairāk nekā 2700 maiņstrāvas uzlādes punktu vismaz 70 valstīs, tostarp atsevišķās viesnīcās, restorānos, lidostās, tirdzniecības centros, sporta un jahtu klubos. Šobrīd jau norisinās aktīva šī tīkla paplašināšana.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu