Iebraucot Zviedrijā, ikvienam būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrija no 28.decembra pieprasīs visiem iebraucējiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, kas veikts pēdējo 48 stundu laikā, trešdien paziņojusi valdība.

Prasība uzrādīt negatīvu Covid-19 testu attieksies uz visiem cilvēkiem, kas nav Zviedrijas pilsoņi vai iedzīvotāji un ir vecāki par 12 gadiem, tostarp ieceļotājiem no Eiropas Savienības (ES) un kaimiņvalstīm.

"Visiem ceļotājiem, ierodoties Zviedrijā, būs jāspēj uzrādīt negatīvu testu (..) neatkarīgi no tā, no kuras valsts jūs ceļojat," paziņoja valdība.

Valdība šādu lēmumu pieņēmusi pēc Sabiedrības veselības aģentūras lūguma, ņemot vērā plašo Covid-19 izplatību pasaulē un omikrona paveida straujo izplatīšanos.

Tiks ieviesti arī daži izņēmumi, piemēram, tiem cilvēkiem, kas šķērso robežu darba nolūkos, un dāņiem, kas šķērso Zviedriju ceļā uz Bornholmas salu. Viņiem būs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19 vai negatīvs Covid-19 tests, kas nav vecāks par nedēļu.

Otrdiena arī Somija paziņoja, ka no 28.decembra prasīs ieceļotājiem uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, tostarp vakcinētiem ceļotājiem no ES.

Koronavīrusa omikrona paveida straujā izplatība pamudinājusi jau septiņas ES valstis - Portugāli, Īriju, Kipru, Latviju, Itāliju, Grieķiju un Austriju - ieviest jaunus ierobežojumus un pieprasīt ieceļotājiem no citām Eiropas valstīm uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, tostarp vakcinētiem cilvēkiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu