Ziemassvētku brīvdienās pasaulē atcelti vairāk nekā 6000 reisu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Visā pasaulē Ziemassvētku brīvdienās atcelti vairāk nekā 7500 lidmašīnu reisu un vēl vairāki tūkstoši reisu kavējās, liecina gaisa satiksmes uzraudzības vietnes "Flightaware.com" apkopotie dati.

Vietne vēstīja, ka svētdien atcelti 2250 reisu visā pasaulē.

"Flightaware.com" dati liecina, ka pirmdien pasaulē atcelti vēl vismaz 735 reisi, bet otrdien nenotiks vismaz 160 iepriekš ieplānotie lidojumi.

Sestdien pasaulē tika atcelti gandrīz 2900 reisu, tostarp vairāk nekā 970 reisu, kas izlidoja vai bija ceļā uz ASV lidostām. Vairāk nekā 8000 reisu kavējās.

Savukārt piektdien pasaulē atcēla ap 2400 un 11 000 reisu kavējās.

ASV Ziemassvētku brīvdienās satiksmes haosu vairo sliktie laikapstākļi valsts rietumos, savukārt lidsabiedrību darbību visā pasaulē ietekmē Covid-19 omikrona paveida straujā izplatība.

Saslimšanas vai karantīnas dēļ darbā nevar ierasties daudzi piloti, stjuarti un citi darbinieki, tādēļ vienā no noslogotākajiem ceļošanas laikiem problēmas nodrošināt darbiniekus ir tādām lielām lidsabiedrībām kā "Lufthansa", "Delta", "United Airlines", "JetBlue", "Alaska Airlines" un daudzām citām.

Lidsabiedrības atzina, ka omikrona paveida straujā izplatība ir noplicinājusi darbinieku resursus un, izdarot visu iespējamo, tomēr tās nevar izpildīt visus plānotos reisus.

Būtiska daļu no atceltajiem reisiem saistīta ar Ķīnu, kur, piemēram, "China Eastern" piektdien un sestdien atcēlusi vairāk nekā 1000 reisu jeb vairāk nekā piektdaļu no visiem plānotajiem lidojumiem. Arī "Air China" atcēlusi apmēram 20% plānoto reisu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu