Psihiskās veselības jautājumi ministrijas dienas kārtībā ir uz palikšanu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Projekta "Uz robežas - psihiskā veselība šodienas acīm" studijas diskusijā, kas veltīta reģionu problemātikai, piedalās veselības ministra padomniece politikas plānošanas jautājumos Marta Krivade. Savu komentāru par situāciju ar aprūpes problēmām sniedz arī sociālantropoloģe Anna Žabicka, kas specializējas lauku senioru aprūpes jautājumos.

Diskusijas laikā tiek skarti vairāki jautājumi - kādas ir pamatproblēmas reģionos psihiskās veselības kontekstā - kāpēc Veselības ministrija lielāku uzsvaru liek uz jauniešu psihisko veselību un kur prioritāšu kārtībā atrodas seniori. Tāpat Marta Krivade dalās par Veselības ministrijas iecerētajām aktivitātēm 2022.gadā, starp kurām ir arī jauna valsts atbalsta modeļa veidošana narkoloģijas pacientiem.

Runājot par psihiskās veselības nozīmi un izpratni lēmumu pieņēmēju vidū, sociālantropoloģe Anna Žabicka norāda, ka šādas izpratnes trūkums ir vērojams tieši politiķu vidū, kamēr ierēdniecības līmenī problēmas ir apzinātas un izprastas. Marta Krivade norāda, ka psihiskās veselības jautājumi kā sabiedrības prioritāte ir ieņēmuši būtisku vietu un ir uz palikšanu lēmumu pieņēmēju dienas kārtībā. Turklāt vienmēr būšot problēmas, kuras var atrisināt tikai sadarbojoties pašvaldībām un labklājības nozarei - tāpēc vienotas izpratnes radīšana par psihisko veselību ir būtiska.

Kādi ir Veselības ministrijas plāni 2022.gadam, kas paveikts šogad - un kāpēc plaisas starp reģioniem un Rīgu pakalpojumu pieejamībā un kvalitātē nemazinās? - par šiem un citiem jautājumiem studijas diskusijā, kas seko projekta "Uz robežas - psihiskā veselība šodienas acīm" dokumentālai epizodei "Vai viegli būt reģionā?"

Turpmākām diskusijām aicinām arī skatītājus iesūtīt savus jautājumus un novērojumus par psihiskās veselības problēmām Latvijā UzRobezas@tvnetgrupa.lv.

Visus projekta "Uz robežas" rakstus meklē ŠEIT

MAF logo
MAF logo Foto: MAF

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta "Uz robežas" saturu atbild TVNET GRUPA.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu