VARAM iebilst pret Siguldas novada pašvaldības lēmumu aizliegt izmantot kapsētu sporta nodarbībām (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kapsēta. Ilustratīvs foto
Kapsēta. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) iebildusi pret Siguldas novada pašvaldības lēmumu aizliegt izmantot kapsētu sporta nodarbībām, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

Siguldas novada pašvaldības dome 2.decembra sēdē apstiprināja saistošos noteikumus "Kapsētu uzturēšanas un lietošanas noteikumi Siguldas novadā" un nosūtīja tos VARAM atzinuma sniegšanai.

Pašvaldība skaidro, ka saistošajos noteikumos ir iekļauts aizliegums izmantot kapsētu sporta nodarbībām, ko VARAM aicina pārskatīt, lai nepazeminātu kapsētas nozīmi Latvijas kultūrtelpā.

Lai apzinātu novada iedzīvotāju un kapsētu apmeklētāju viedokli, pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties ekspresaptaujā par sportošanas aizliegumu kapsētās. Ekspresaptauja pieejama elektroniski pašvaldības mājaslapā un tajā jāatbild uz jautājumu "Vai atbalstāt sporta nodarbību (sportošanas) aizliegumu novada kapsētu teritorijās?", izvēloties atbilžu variantu "Jā" vai "Nē", pēc vēlēšanās ir iespēja arī komentēt savu izvēli.

Ekspresaptaujā var piedalīties līdz 6.janvārim.

Atbilstoši sabiedrības izteiktajam viedoklim tiks pieņemts lēmums par sportošanas aizlieguma iekļaušanu saistošajos noteikumos, uzsver pašvaldībā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu