Virknē Vācijas pilsētu aizliegti protesta gājieni (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ezpelkampa, Vācija.
Ezpelkampa, Vācija. Foto: Lino Mirgeler/dpa via AP

Vācijas Bādenes-Virtembergas federālajā zemē vairākas pilsētas aizliegušas protesta gājienus, ko organizē Covid-19 vakcīnu un epidemioloģisko drošības pasākumu pretinieki.

Piecas pilsētas, tostarp federālās zemes galvaspilsēta Štutgarte šodien paziņoja par gājienu aizliegumu.

Manheima un Karlsrūe, kas arī ir Bādenes-Virtembergas pilsētas, šādus aizliegumus jau bija pieņēmušas iepriekš.

Gājieni saistīti ar kustību "Querdenken" (Netradicionālā jeb tā dēvētā laterālā domāšana), kura Vācijā izrādījusies par visskaļāko protesta balsi pret karantīnas ierobežojumiem un aktīvu konspirācijas teoriju izplatītāju, noliedzot ar pandēmiju saistītos faktus.

Štutgartes varasiestādes pamatoja aizliegumu, norādot, ka iepriekšējos gājienos dalībnieki tīšuprāt pārkāpuši pulcēšanās ierobežojumus, kā arī prasības par masku valkāšanu un sociālo distancēšanos.

Varasiestādes arī norādīja uz nesenajiem gājieniem citur Vācijā, kas parādījuši, ka "Querdenken" aktivitātes kļūst arvien agresīvākas un vardarbīgākas.

Vērienīgs protesta gājiens trešdienas vakarā notika Minhenē, kur šāds aizliegums vēl nebija pieņemts. Taču gājiena dalībniekiem var tikt piemērots līdz 3000 eiro liels naudassods, atklāja vietējās amatpersonas.

Paziņojumi pārkāpējiem, kuri protestēja, neskatoties uz nereģistrētu pulcēšanos aizliegumu, tiek pabeigti policijā un tiks apstrādāti rajona administratīvajā padomē (KVR) pēc iesaistīto personu uzklausīšanas, paziņoja KVR preses pārstāvis.

Minhenes demonstrācijai patiesībā bija dota atļauja līdz 5000 cilvēku dalībai, taču organizatori pēdējā brīdī atcēla demonstrāciju, jo nebija gatavi nodrošināt epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu.

Taču vairāki tūkstoši cilvēku tik un tā devās gājienā cauri Minhenes centram, brīžiem sapulcējoties vienkopus grupās pa vairāk nekā 100 cilvēkiem, ziņoja policija.

Policijā pavēstīja, ka izsniegti ap 700 protokoli pa pārkāpumiem un ka divām personām ir izvirzītas kriminālapsūdzības.

Policija galu galā pielietoja fizisku spēku, lai izklīdinātu protestētājus.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu