Gada pirmajās dienās no visiem Covid-19 inficētajiem 5% bija revakcinēti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Starp šī gada pirmajās dienās konstatētajiem jaunajiem Covid-19 inficētajiem 5% cilvēku bijuši revakcinēti.

Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Ilze Arāja norādīja, ka periodā no 2022.gada 1.janvāra līdz 6.janvārim no visiem laboratoriski apstiprinātajiem Covid-19 gadījumiem par 5% ir pieejama informācija par veiktu balstvakcināciju.

Laikā no 1. līdz 6.janvārim Latvijā kopumā atklāti 6387 jauni Covid-19 inficētie, turklāt pēdējās trīs dienās saslimušo skaits strauji tuvojās 2000 gadījumu dienā - vakar saņemta informācija par 1994 jauniem Covid-19 gadījumiem, kas ir augstākais rādītājs kopš pērnā oktobra beigām.

Ņemot vērā, ka teju 70% sabiedrības ir vakcinēta, pieaudzis arī ar Covid-19 sasirgušo vakcinēto personu īpatsvars, tam pārsniedzot pusi no ikdienā konstatētajiem jaunajiem Covid-19 gadījumiem. Speciālisti skaidro, ka vakcinācija nevar pilnībā pasargāt no inficēšanās riska, tomēr nodrošina labāku aizsardzību pret smagu simptomātisku slimības gaitu un stacionēšanu.

Saistībā ar straujo Covid-19 omikrona varianta izplatību, speciālisti mudina neatlikt revakcināciju, jo tā paaugstina aizsardzību pret simptomātisku un smagu saslimšanu, kā arī nāvi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu