Cadillac prezentē futūristisku konceptauto ar čībiņām pedāļu vietā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Cadillac InnerSpace konceptauto
Cadillac InnerSpace konceptauto Foto: General Motors

Plaša patēriņa elektronikas izstādē Lasvegasā (Consumer Electronics Show jeb CES) General Motors koncerna premium zīmols prezentēja divvietīgu konceptauto InnerSpace – divvietīgu spēkratu, kuram vējstikla vietā ir televizors, bet pedāļi aizstāti ar čībām.

Automašīna atspoguļo amerikāņu zīmola vīziju par personīgo autonomo nākotnes mobilitāti. Koncepcija, protams, ir pilnībā elektriska, salonā nav nevienas vadības ierīces: viss notiek, pateicoties inteliģentai autopilota sistēmai. Divvietīgais prototips pievienojas Cadillac Halo koncepciju portfelim, kas izstrādāts, lai parādītu, ka automašīna var būt ne tikai pārvietošanās līdzeklis, bet arī luksusa prece un var uzlabot komforta un labsajūtas līmeni.

Šīs koncepcijas filozofija ir balstīta uz ideju, ka cilvēks var izmantot ceļā pavadīto laiku, lai atpūstos, nevis noslogotos vēl vairāk, sekojot ceļam. Pilnīga autonomija ļauj vadītājam atbrīvot sevi no nepieciešamības vadīt automašīnu, un mūsdienīgu palīgu un tehnoloģiju komplekts ir izstrādāts, lai palīdzētu maksimāli relaksēties un atpūsties ceļojuma laikā.

Izmantojot biometriskos datus un mašīnmācīšanos, Halo klāsta konceptauto var piedāvāt ikvienam patiesi personalizētu braukšanas pieredzi. Cadillac atzīmē, ka vēl bez izklaides komponentes automašīnai piemīt arī spēja uzlabot veselību un omu. Par to cita starpā gādā vējstikla vietā uzstādīts izliekts milzu izmēra ekrāns, un speciāls nodalījums ar mājas čībām vietā, kur parasti automašīnām ir pedāļi.

Ērtu iekāpšanu nodrošina jumts, kas atveras kopā ar durvīm, kamēr atsevišķie sēdekļi izbīdās uz pasažieru pusi. Tā kā Cadillac izmanto Ultium platformu, gaitas baterijas ir izmētātas pa visu InnerSpace korpusu, nevis sakopotas vienā vietā. Tā bijis iespējams ne tikai padarīt mašīnu zemāku un sportiskāku, bet arī ietilpīgāku.

Pagaidām Cadillac klāstā ir tikai viens sērijveida elektromobilis. Tas ir Lyriq krosovers ar 340 zirgspēku elektromotoru un sniedzamību līdz 300 jūdzēm jeb 480 kilometriem. Sērijveida versija tika prezentēta 2021. gada aprīlī, un pasūtījumi sākās septembra vidū. Visa automašīnu tirāža tika rezervēta tikai 19 minūtēs.

Cadillac InnerSpace konceptauto
Cadillac InnerSpace konceptauto Foto: General Motors
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu