Mjanmas huntas tiesa Su Či piespriež vēl četrus gadus cietumā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Mjanmas huntas tiesa kārtējā prāvā apvērsumā gāztajai civilajai līderei Aunai Sanai Su Či trīs kriminālapsūdzību punktos pirmdien piespriedusi četrus gadus cietumā.

76 gadus vecā Nobela Miera prēmija laureāte atrodas apcietinājumā kopš 1.februāra, kad armijas apvērsumā tika gāzta viņas valdība, noslēdzoties Mjanmas neilgajam demokrātijas eksperimentam.

Huntai apspiežot masu protestus pret puču, nogalināti vairāk nekā 1400 cilvēku, liecina vietējās monitoringa organizācijas aplēses.

Su Či atzīta par vainīgu divās apsūdzībās, kas saistītas ar rāciju nelegālu importu un atrašanos īpašumā, un vienā apsūdzībā par Coved-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, ziņu aģentūrai AFP apliecināja avots, kas ir pazīstams ar prāvas iznākumu.

Huntas pārstāvis sakariem ar presi ģenerālmajors Zavs Mins Tuns apstiprināja informāciju par spriedumu un un sodu, kā arī norādīja, ka Su Či paliks mājas arestā, kamēr tiek izskatītas citas lietas.

Apsūdzībām par rācijām sākums ir apvērsuma dienā, kad karavīri veica kratīšanu Su Či mājā un atrada tur šīs ierīces.

Decembrī Su Či tiesa jau piesprieda četrus gadus cietumā par kūdīšanu u nCoved-19 dēļ noteikto ierobežojumu pārkāpšanu kampaņas gaitā.

Huntas līderis Mins Auns Hlains šo sodu samazināja līdz diviem gadiem un norādīja, ka Su Či sodu izcietīs mājas arestā galvaspilsētā Nepjido.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu