Zviedrijā tagad var iegādāties Elvisa Preslija Cadillac

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Car and Classic

Car and Classic tiešsaistes izsolē ir nonācis reti interesants objekts – 1974. gada Cadillac Fleetwood Brougham, kura oriģinālais saimnieks ir neviens cits kā rokenrola karalis Elviss Preslijs. Kas interesanti, šobrīd automobilis nemaz nemaksā tik daudz, lai nepiesaistītu potenciālos interesentus arī Baltijas jūras šai pusē.

Šī materiāla tapšanas brīdī par dzelteno kadiljaku ir tikai seši piedāvājumi un pēdējais ir 12 500 eiro. Zemā summa ir skaidrojama lielā mērā ar to, ka Cadillac nav tajā labākajā stāvoklī un dzinējam vajadzīgs remonts, lai tas darbotos, taču izcelsme un ārējais vizuālais tēls ir pietiekami vilinoši faktori, lai līdz 15. janvāra 20:30, kad beigsies solīšanas laiks, uzrastots vēl kāds gribētājs.

Foto: Car and Classic

Kā jau minēts, Elviss Preslijs ir mašīnas pirmais saimnieks. Viņš šo iespaidīgo Cadillac iegādājās jaunu 1974. gadā, par to samaksājot 12 512 ASV dolārus. Tas atbilst 70 541 dolāram mūsdienu izteiksmē. 

Foto: Car and Classic

Dzelteno sedanu rokenrola karalis pāris gadus vēlāk uzdāvināja savam ārstam, taču abi pirmie mašīnas īpašnieki ar kadiljaku brauca ārkārtīgi reti. Kad 1985. gadā to iegādājās pašreizējais īpašnieks, automašīnas odometra rādītājs bija tikai 2776 kilometri.

Foto: Car and Classic

Mašīnas virsbūvei ir vairākas nelielas buktes un švīkas, kas tik senam spēkratam tīri labi piedien. To pašu gan nevar teikt par salonu, pret kuru mašīnas saimnieki laika gaitā nav bijuši diez cik saudzīgi. Sēdekļi aizvien ir apšūti ar oriģinālo mīksto velūru, taču durvju apdari un priekšējo paneli klāj dažādi bojājumi un plaisas, savukārt stūres rats ir saplaisājis.

Foto: Car and Classic

Kadiljakam zem garā priekšējā pārsega aizvien atrodas 8,2 litru V8 dzinējs, taču tas nedarbojas. Pārdevējs gan apgalvo, ka pie vainas ir nevis fatāli defekti, bet gan ilgs dīkstāves laiks. Tas liek cerēt, ka ar nelielu remontu motoru var atdzīvināt.

Sedanu pārdošanā izlicis Lielbritānijas izsoļu nams Car and Classic, taču pats auto atrodas Zviedrijā, no kurienes pārdevējs vajadzības gadījumā palīdzēs to pārvest. Kopā ar automašīnu pircējs saņems dokumentu, kas apliecina, ka tā pieder Preslijam. Izsole noslēgsies 15. janvārī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu