Tā kā pēdējā laikā neesmu saniknojis pietiekami lielu cilvēku skaitu, domāju, ka pienācis laiks arī nelielai kažokzvēru audzēšanas aizlieguma analīzei. Nē, es negrasos teikt, ka kažokādas ir baigi foršas un visiem tās vajadzētu valkāt, bet tas aizliegums – nu nez...

Pirmkārt jau jāteic, ka es nevalkāju kažokādas un savā būtībā tās šķiet kā kaut kāds aizgājušo gadsimtu relikts. Turklāt – mākslīgās “kažokādas” jau labi sen izskatās teju vai identiski, ja ne vēl labāk par īstajām. Tomēr pūkainiem ādas kažokiem un cepurēm, gluži kā daudzām citām luksusa precēm, ir savs noiets un mērķauditorija.

Cīņa pret šo nozari iesākās ar sarunām par kažokzvēru labturības normu neievērošanu un smagiem pārkāpumiem audzētavās. Tika publicēti video, kuros nepārprotami redzams, ka mazie zvēri bieži vien tiek turēti šauros, netīros sprostos necilvēcīgos apstākļos. Tas, protams, ir pilnīgi nepieņemami.

It kā loģisks nākamais solis būtu pieņemt stingrākus dzīvnieku labturības likumus, ievērojami paaugstināt sodus par to neievērošanu un uzlikt zvēraudzētavām ikmēneša vai kaut vai iknedēļas pārbaudes. Tā vietā nozari klapējam ciet pavisam.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X