Škoda prognozē, kad normalizēsies jauno auto piegādes

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Škoda Enyaq
Elektroauto Škoda Enyaq Foto: Ingars Tenis, TVNET

Šobrīd pasaules autobūves industrijā ir novērojams pusvadītāju un mikročipu trūkums, kura dēļ nav iespējams izpildīt ražošanas plānus. Tomēr čehu ražotājs Škoda prognozē, ka deficītam jau šogad vajadzētu sākt samazināties un piegāžu apjomiem pakāpeniski normalizēties. 

Neskatoties uz pandēmiju un nepārtraukto elektronisko komponentu deficītu, Čehijas uzņēmumam visā pasaulē izdevies pārdot 878,2 tūkstošus jaunu automašīnu. Pēc uzņēmuma prognozēm, jau šā gada otrajā pusē situācija ar pusvadītāju piegādi normalizēsies, kas pozitīvi ietekmēs pārdošanas apjomus.

Par Škoda bestselleru pērn kļuva konkursa Latvijas Gada auto 2021 uzvarētāja Octavia, kas visā pasaulē pārdota 200,8 tūkstošos eksemplāru (-22 procenti salīdzinājumā ar 2020. gada rezultātu). Otrajā vietā ir Latvijas gada auto 2020 titula ieguvējs Kamiq krosovers ar 120,7 tūkstošiem vienību (-6,1 procents). Noslēdz pirmo trijnieku Karoq (119,2 tūkstoši vienību).

Pirmajā piecniekā iekļuva arī Fabia un Kodiaq, kuru pārdošanas apjoms sasniedza attiecīgi 99,1 un 98,6 tūkstošus vienību, pieprasījumam pēc Fabia samazinoties par sešiem procentiem, bet pēc Kodiaq - par 25,1 procentu. Atsevišķi uzņēmums atzīmēja elektriskā Enyaq sasniegumus, jo tā kopējais piegādes apjoms sasniedza gandrīz 45 tūkstošus eksemplāru.

Plānots, ka šogad Škoda laidīs klajā atjauninātas Kodiaq un Karoq versijas 2022. gadam, kā arī jauno elektrisko krustenisko kupeju Enyaq Coupe iV. Bet jaunās paaudzes Fabia jau ir prezentēta, un tā jau nākamnedēļ nonāks TVNET autoparkā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu