ASV cietuma darbību paralizē kiberuzbrukums

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV cietuma darbību pagājušajā nedēļā paralizēja izspiedējprogrammatūras uzbrukums, atslēdzot drošības videokameras un nobloķējot cietumnieku kameru automātiskās durvis, liecina tiesas dokumenti par šo noziegumu.

Hakeri ielauzās datorsistēmā, kas kontrolē serverus un piekļuvi internetam cietumā Ņūmeksikas štata Bernalilo apgabalā.

Kiberuzbrukuma gaitā uz neilgu laiku pārtrauca darboties cietuma automātisko durvju sistēma, tāpēc cietumsargiem vajadzēja manuāli atslēgt katru kameru, kad ieslodzītie bija jāizved ārā.

Tiesai iesniegtajos dokumentos atzīts, ka videokameru atslēgšana radīja ievērojamas drošības problēmas personālam un ieslodzītajiem.

Kiberuzbrukums paralizēja pakalpojumus arī citās Bernalilo apgabala iestādēs.

Ar 10.janvāri datētā paziņojumā teikts, ka šis visvairāk apdzīvotais Ņūmeksikas štata apgabals turpina pieredzēt "kiberproblēmas", tostarp laulības apliecību izsniegšanā, vēlētāju reģistrācijā un nekustamā īpašuma darījumos.

"Sabiedrība tiek lūgta saprast šīs izspiedējprogrammatūras problēmas smagumu un to, ka pašlaik apgabala pakalpojumi vēl ir ierobežoti," teikts paziņojumā.

Vēl nebija zināms, kas veica šo kiberuzbrukumu un kādas prasības tika izvirzītas.

Izspiedējprogrammatūras uzbrukumi, kad hakeris nozog upura datus vai pārņem kontroli pār datorsistēmu, līdz tiek samaksāts pieprasītais izpirkums, notiek arvien biežāk, jo aizvien vairāk oficiālu funkciju un komerciālu darījumu tiek veikti tiešsaistē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu