Latvijas uzņēmums parakstījis pārstāvības līgumu ar ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzņēmums "Defence Partnership Latvia" parakstījis pārstāvības līgumu ar ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumu parakstījis pārstāvības līgumu ar ASV aizsardzības rūpniecības uzņēmumu "Oshkosh Defense", kas paver iespējas sagatavot dažādas programmas Latvijas armijas nodrošinājuma un taktisko transportlīdzekļu parkam, informēja "Defence Partnership Latvia" pārstāvji.

Šī partnerība izveidota, lai turpinātu sadarbību un sagatavotu dažādas programmas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma un taktisko transportlīdzekļu parkam.

"Defence Partnership Latvia" vērtējumā, "Oshkosh Corporation" pilnībā piederošais meitas uzņēmums "Oshkosh Defense" ir "pasaules līderis militāro transportlīdzekļu un mobilitātes sistēmu projektēšanā, ražošanā un apkalpošanā un galvenais vieglo, vidējo un smago taktisko riteņu transportlīdzekļu piegādātājs ASV Aizsardzības ministrijai".

2015.gadā "Oshkosh" izraudzīts līguma slēgšanai par ASV armijas vienoto vieglo taktisko transportlīdzekļu (JLTV) ražošanu. Turpmāk JLTV kaujas operācijām aizstās iepriekš izmantotos bruņotos "HMMWV". JLTV ir iegādājušās arī Lielbritānija, Lietuva, Beļģija, Rumānija, Slovēnija, Melnkalne, Ziemeļmaķedonija un Brazīlija.

"Defence Partnership Latvia" valdes priekšsēdētājs Uģis Romanovs uzskata, ka partnera vieglie un vidējie taktiskie transportlīdzekļi būtu lieliski piemēroti Latvijas bruņotajiem spēkiem. Turklāt "Defence Partnership Latvia" ir gatava izmantot ar piegādes drošību saistīto pieredzi un rīkus, kas iegūti atbilstoši "Patria 6x6" programmā.

"Defence Partnership Latvia" ir kopuzņēmums, kas pieder "Patria Latvia" un Latvijas uzņēmumam "Unitruck". "Defence Partnership Latvia" ir izveidots, lai ražotu "Patria 6x6" transportlīdzekļus, tirgotu, pārdotu un sniegtu apkopes, remonta un ekspluatācijas (MRO) pakalpojumus militārajiem transportlīdzekļiem, ieroču sistēmām, produktiem un pakalpojumiem, kas ir būtiski nacionālajai piegāžu drošības nodrošināšanai.

Jau ziņots, ka šī gada 30.augustā Ādažu bāzē Latvijas aizsardzības ministrs un Somijas aizsardzības ministrs Anti Kaikonens parakstīja vispārīgo vienošanos par 6x6 bruņumašīnu iegādi no uzņēmuma "Patria", kurā iekļauts Latvijas pasūtījums vairāk nekā 200 jauno bruņumašīnu piegādei līdz 2029.gadam.

Latvijas pasūtījuma līgumcena ir aptuveni 200 miljoni eiro, un tajā ir iekļauta transportlīdzekļu piegāde, sākotnējā uzturēšana un personāla apmācības. Pirmo četru jauno bruņumašīnu svinīgā pieņemšana Ādažu bāzē notika pērn 3.novembrī.

Tāpat projektā, piesaistot vietējos uzņēmējus, vienlaikus tiek gan veiktas investīcijas Latvijas ekonomikā, gan arī nodrošināta piegāžu drošība, kas bija viens no Latvijas izvirzītajiem priekšnosacījumiem, uzsākot 6x6 transportlīdzekļu platformas pētniecības un izstrādes fāzi.

Arī jebkurai citai sabiedrotajai valstij nākotnē ir iespēja parakstīt vispārīgo vienošanos, lai veiktu Latvijā un Somijā ražoto transportlīdzekļu pasūtījumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu