Video ⟩ Spēcīgais vējš atrāvis Rīgas Centrāltirgus jumtu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET/Gints Bāliņš

Spēcīgais vējš Rīgas centrāltirgus paviljonam norāvis aptuveni pusi jumta seguma.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku palīdzība, novēršot vēja radītos postījumus Rīgas Centrāltirgus paviljonam, vairs nav nepieciešama, TVNET noskaidroja dienestā.

Darbu objektā turpinās Rīgas pilsētās būvvaldes, Pašvaldības policijas un tirgus pārstāvji.

AS "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova sacīja, ka sakņu paviljona jumtam daļēji norauta seguma pirmā kārta. Pašreiz paviljons ir slēgts. No ēkas evakuēti "pāris simti" cilvēku. Cietušo nav bijis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) ziņo, ka izsaukums saņemts ap plkst.14. AS "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova sacīja, ka Sakņu paviljona jumtam daļēji norauta seguma pirmā kārta. Pašreiz paviljons ir slēgts. No ēkas evakuēti "pāris simti" cilvēku. Cietušo nav bijis.

Viņa arī minēja, ka tiklīdz norimsies spēcīgais vējš "Rīgas centrāltirgus" pārstāvji kopā ar VUGD darbiniekiem mēģinās aplēst bojājumu apmēru. Pēc bojājumu apzināšanas varētu būt zināms, cik ilgi paviljons būs slēgts.

Glābēji piektdienas rītā un priekšpusdienā līdz plkst.13 saņēmuši 103 izsaukumus par spēcīgā vēja radītajiem postījumiem.

Lielākoties jānovāc vēja nolauztie koki uz braucamās daļas un elektrolīnijām. Atsevišķos gadījumos jānovāc vēja atrautu jumta konstrukciju fragmenti.

Jau ziņots, ka līdz pat sestdienas rītam visā valstī ir spēkā dzeltenais spēcīga vēja brīdinājums. Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Vējuzplūdu dēļ Rīgā izsludināts arī dzeltenās pakāpes brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos līdz 115-130 centimetriem Latvijas augstuma sistēmā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu