Broka lūdz atļauju tiesas sēdēs piedalīties no savas dzīvesvietas - Apvienotajiem Arābu Emirātiem (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa sākusi skatīt bijušās politiķes Baibas Brokas kukuļošanas krimināllietu. Broka pirmajā sēdē lūgusi atļauju viņai sēdēs piedalīties no Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur Broka šobrīd dzīvo. Tādējādi nākamā sēde nozīmēta pēc pusgada. Prokurors pauž bažas, ka šādā veidā tiek vilcināta iztiesāšana, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta raidījums "Panorāma".

Piektdienas tiesas sēdē tika izskatīti lietas dalībnieku pieteiktie lūgumi. Ņemot vērā, ka šobrīd Brokas dzīvesvieta ir ārpus Latvijas - Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), aizstāvis pieteica lūgumu Brokai atļaut krimināllietas iztiesāšanā piedalīties attālināti.

Prokurors Māris Urbāns lūgumā saskata riskus.

"Apvienotie Arābu Emirāti tomēr ir valsts, kur ir grūti prognozēt, cik sekmīga sadarbība būs.

Līdzšinējā pieredze rāda, ka ir gadījumi, kad minētā valsts vispār neatbild uz tiesiskās palīdzības lūgumiem. [..] Manā ieskatā šāda rīcība satur pazīmes, ka viņa faktiski cenšas izvairīties no šīs lietas savlaicīgas izskatīšanas," sacīja Urbāns.

Tiesa nolēma, ka apsūdzētās dalība lietas iztiesāšanā nodrošināma Kriminālprocesa likuma noteiktajā kārtībā, tas ir, tiesa vērsīsies Tieslietu ministrijā ar ierosinājumu lūgt AAE veikt procesuālo darbību, nodrošinot apsūdzētās attālināto dalību tiesas sēdē.

Saistībā ar to, ka šādu procesuālo lūgumu minimālais izpildes termiņš ar Eiropas Savienības (ES) valstīm ir vismaz četri mēneši, bet ārpus ES termiņš var būt krietni ilgāks, nākamā tiesas sēde plānota 15.jūnijā.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu