Alūksnes novadā atrod sievietes līķi; aizturēta viena persona

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizdomās par sievietes nonāvēšanu Alūksnes novadā apcietināts vīrietis, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Piektdien, 14.janvārī, Alūksnes novada Alsviķu pagastā plkst.14.20, policijai ierodoties notikuma vietā, tika atrasts 1978.gadā dzimušas sievietes līķis, kam tika konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. VP amatpersonas uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja 1984.gadā dzimušu vīrieti.

Vakar, 16.janvarī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Kā norāda Bukša, policijā par notikušo sākts kriminālprocess saskaņā ar Krimināllikuma 125.panta trešo daļu, proti, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādiem nodarījumiem soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija nozīmējusi ekspertīzes un turpina lietas izmeklēšanu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu