Vēja nolauzts zars Kauguros nositis cilvēku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Glābēji novāc vētrā lūzuša koka zarus. Ilustratīvs attēls.
Glābēji novāc vētrā lūzuša koka zarus. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pirmdien, 17. janvārī, vēja nolauzts zars Kauguros nositis sievieti, tā portālam TVNET apstiprināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Izsaukums saņemts īsi pēc pulksten 14. Sievietei virsū uzkritis koka zars un viņa no gūtajām traumām mirusi, informēja NMPD.

Kā ziņu aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijā, bojā gājusī ir 1949.gadā dzimusi sieviete.

Savukārt raidījums "Degpunktā" pirmdien devās uz Kauguriem, Skolas ielu, kur notika traģiskais negadījums. Kā raidījumam stāstījuši aculiecinieki, traģēdija notikusi pie 16. nama - zem nolauzta koka zara saspiesta nekustīgi gulējusi sieviete. Traģisko brīdi no sākuma līdz beigām, kā vēsta raidījums, redzēja kāds jauns vīrietis, taču viņš nepaspēja iejaukties, lai palīdzētu.

"Es biju mājās, sēdēju pie loga un redzēju, ka koks krīt, bet zem tā stāv cilvēks. Zars piezemējās viņai tieši uz galvas. Večiņa uzreiz nokrita, nemācēšu pateikt, cik viņai gadu. Redzēju, ka viņa nokrita. Atbrauca “ātrie”, policija. Mediķi viņu sāka “pumpēt”, uzlika uz nestuvēm, bet bezcerīgi," raidījumā stāstīja aculiecinieks.

Jau ziņots, ka pirmdien stiprā vēja dēļ Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) brīdinājumu par vētru galvaspilsētā, Jūrmalā un Pierīgas novados paaugstināja no oranžā līdz sarkanajam līmenim. Pašlaik vairs spēkā ir oranžais brīdinājums. LVĢMC prognozēja, ka vējš pastiprināsies brāzmās līdz 33 m/s. Šāds vējš nesīs postījumus. Kā informēja sinoptiķi, vētras kulminācija gaidāma dienas vidū un pēcpusdienā, bet Latgalē - pirmdienas pievakarē.

Tāpat stiprā vēja ietekmē paaugstināsies ūdens līmenis Gaujas un Lielupes lejteces posmos, applūdīs palienes un zemākās vietas, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Ūdens līmenis galvaspilsētā, līdzīgi kā piektdien, pakāpsies aptuveni metru virs normas.

Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu