Veselības inspekcijas vadītāja vēlas iestādē veidot pacientu tiesību nodaļu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Anita Slokenberga vēlas iestādē izveidot pacientu tiesību nodaļu, kurā strādātu juristi, lai varētu atklāt un pierādīt pacientu tiesību aizskārumus.

Šorīt TV3 stāstot par imunologa Jevgēnija Ņikiforenko lietu, Slokenberga vērtēja, ka šajā lietā darbs virzās uz priekšu, pagājušajā nedēļā saņemts viens jauns pacientes iesniegums, informācija nodota prokuratūrai un Valsts policijai. VI saņemtas arī atbalsta vēstules mediķim, kas arī tikšot nodotas tiesībsargiem.

Slokenberga atzīmēja, ka daži iesniegumi ir jau par vairākus gadus seniem notikumiem un iestājies noilgums, lai VI varētu vērst pret mediķi kādas sankcijas, tāpēc iesniedzējas mudinātas vērsties pie tiesībsargiem.

Taujāta, vai saskata savu atbildību šīs lietas kontekstā, Slokenberga pieļāva, ka varbūt nav gana izsekojusi kolēģu darbam. Veselības inspekcijā rosinātajai dienesta pārbaudei rezultāti tiekot gaidīti pēc divām nedēļām.

Kopumā runājot par VI saņemtajām sūdzībām, inspekcijas vadītāja stāstīja, ka lielākā daļa sūdzību ir par komunikāciju problēmām ar mediķiem, īpaši asi tas jūtams Covid-19 laikā, kad, piemēram, pacienti sūdzas, ka nevar piekļūt mediķiem vai saņemt no viņiem atgriezenisko saiti.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu