V12 ēras gals: BMW izlaidīs īpašu 7. sēriju izredzētajiem (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Individual M760Li. Ilustratīvs attēls
BMW Individual M760Li. Ilustratīvs attēls Foto: BMW

BMW nupat izlpatījuši paziņojumu, ka V12 dzinēju laikmets tuvojas beigām. Pēdējais šobrīd pieejamais zīmola modelis ar 12 cilindru dzinēju ir M760i xDrive, un modeļa pēdējie eksemplāri tiks izlaisti šā gada jūnijā.

Laikmetā, kad aizvien lielāku lomu spēlē elektrifikācija, V12 motors ir kā dinozaurs, kam daudz laika vairs nav atlicis. Tikai šoreiz tas pazudīs nevis meteorīta dēļ, bet gan vides aizsardzības apsvērumu dēļ. No vienas puses jau mazliet žēl, bet no otras puses tas ir loģisks iznākums, ko BMW nolēmuši atzīmēt ar BMW 7.sērijas V12 modeļa pēdējā laidiena īpašo versiju Final V12, ziņo Autoblog.com.

Zem ierobežotā skaitā izlaižamā modeļa motorpārsega atradīsies iespaidīgais 6,6 litru V12 twin-turbo motors ar 600 zirgspēkiem un 850 Nm. Motors strādā pārī ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, un, piemēram, iepriekšējās paaudzes G12 limuzīnu versijā ar xDrive pilnpiedziņu līdz 100 km/h paātrina gluži kā superauto – 3,8 sekundēs. Masīvā auto maksimālais ātrums ir 305 km/h.

BMW Individual M760Li
BMW Individual M760Li Foto: BMW

Jaunākās paaudzes M760Li versijā Final V12 iegūs vairākas unikālas ārējās atšķirības pazīmes. Pirmkārt, tā būs V12 emblēma, kādas standarta M760i nav. Tāpat auto iegūs 20 collu riteņus vai nu Window Grey, vai Jet Black krāsā, uz kuriem pēc papildu apstrādes izcelti tumša sudraba akcenti, un pēc pasūtītāja izvēles melnus vai zilus bremžu suportus. Ja bremžu skavām un riteņu diskiem pieejams pa divām krāsām, tad virsbūvei varēs izvēlēties starp vairāk nekā 80 dažādiem toņiem.

Arī interjerā paredzēta virkne dažādu akcentu. Pirmais, ko pasažieri pamanīs, atverot durvis, būs uzraksts THE FINAL V12 uz sliekšņiem. Tāds pats uzraksts atrodams arī uz V12 motora dekoratīvā pārsega. Tāpat tiek ziņots, ka visos Final V12 modeļos būs visplašākais iespējamais papildaprīkojuma klāsts, turklāt pircējs saņems arī unikālu, uz galda turamu suvenīru īstās mašīnas krāsā, ar identisku salona ādas apdari un pat šasijas numuru.

Jaunākās paaudzes BMW 7.sērija
Jaunākās paaudzes BMW 7.sērija Foto: BMW

To, ka Final V12 būs patiesi ekskluzīvs braucamais, apliecina fakts, ka mašīnu tā vienkārši nemaz nevarēs nopirkt. Šis nebūs tas gadījums, kad gribētājs dosies uz BMW dīlera salonu un interesēsies par komplektācijas iespējām. Šoreiz BMW uzrunās īpašā M760Li xDrive cienīgus ilggadējus V12 modeļu lietotājus.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu