Par 1,14 miljonu eiro piesavināšanos tur aizdomās kāda uzņēmuma valdes locekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde šī gada janvārī ir pabeigusi izmeklēšanu un nosūtījusi prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par piesavināšanos 1,14 miljonu eiro apmērā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanas faktu, kas izdarīts mantkārīgā nolūkā.

Veicot virkni izmeklēšanas darbību, policija ieguvusi un nostiprinājusi pierādījumus tam, ka kāda uzņēmuma valdes loceklis, pārsniedzot viņam piešķirtās pilnvaras, mantkārīgu motīvu vadīts, ieķīlāja uzņēmumam piederošo nekustamo īpašumu, tā rezultātā iegūstot naudas līdzekļus vairāk nekā 1 140 000 eiro apmērā, kurus izlietoja pēc saviem ieskatiem jeb piesavinājās, pārskaitot uz savā kontrolē esošo uzņēmumu kontiem.

Lai radītu maldīgu priekšstatu par naudas līdzekļu pārskaitīšanas likumību, persona uzņēmuma vārdā izveidoja formālus aizdevuma līgumus, kuri tika norādīti maksājuma uzdevumos, tādējādi veicot noziedzīgā ceļā iegūto naudas līdzekļu legalizāciju, uzskata izmeklētāji.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 179.panta trešās daļas - par piesavināšanos, ja tā izdarīta lielā apmērā, pēc Krimināllikuma 196.panta otrās daļas - par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un pēc Krimināllikuma 195.panta trešās daļas - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā.

Šobrīd vienai personai piemērots aizdomās turamā statuss.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu