Uzlidojumā Jemenas cietumam nogalināti vairāk nekā 80 cilvēki (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Izpostītais Jemenas cietums pēc gaisa uzlidojumiem.
Izpostītais Jemenas cietums pēc gaisa uzlidojumiem. Foto: AP/Scanpix

Piektdien Saūda Arābijas vadītās koalīcija sarīkoja gaisa triecienu Jemenas cietumam, kurā nogalināti vismaz 87 cilvēki, svētdien, atsaucoties uz starptautisko organizāciju sacīto, kas strādā notikuma vietā, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press" (AP).

Organizācija "Ārsti bez robežām" ("Doctors Without Borders"), svētdien informēja, ka pabeiguši savu darbu notikuma vietā.

Gaisa triecienos kopumā ievainoti 266 cilvēki, bet vismaz 87 gājuši bojā.

Savukārt organizācija "NetBlocks" ziņo, ka joprojām pilsētā nav atjaunoti interneta sakari. Tie pārtrūkuši, jo koalīcijas gaisa triecieni piektdien trāpīja telekomunikāciju centram.

Jau vēstīts, ka hutiešu nemiernieku valdība, kas kontrolē šo cietumu, publicēja videoierakstu, kurā redzami ēku gruveši un sakropļoti līķi pēc šī gaisa trieciena Jemenas ziemeļu pilsētā Saadā.

Tālāk uz dienvidiem ostas pilsētā Hudeidā vismaz trīs bērni gāja bojā, kad koalīcijas gaisa triecieni piektdien trāpīja telekomunikāciju centram, kura tuvumā esošā futbola laukumā bērni rotaļājās, paziņoja organizācija "Save the Children". Jemenā pēc šiem gaisa triecieniem pārtrūka interneta sakari.

Astoņas humānās palīdzības organizācijas, kas darbojas Jemenā, paziņoja, ka cietums Saadā bija izmantots par aizturēšanas centru migrantiem, kas sastādīja daudz no uzlidojumā bojāgājušajiem.

Koalīcijas gaisa triecieni notika pēc tam, kad hutieši uzņēmās atbildību par drona un raķešu uzbrukumu AAE galvaspilsētai Abū Dabī, kurā pirmdien tika nogalināti trīs cilvēki.

AAE kopš 2015.gada sākuma ir iesaistījušies Saūda Arābijas vadītā militārā koalīcijā, kura atbalsta Jemenas valdību cīņā pret Irānas atbalstītiem hutiešu nemierniekiem, kuri vairākkārt ir vērsuši pārrobežas uzbrukumus pret mērķiem Saūda Arābijā.

Jemenā notiek pilsoņkarš kopš 2014.gada, kad hutieši ieņēma valsts galvaspilsētu Sanu. Pēdējo nedēļu laikā pilsoņkarš ir saasinājies un tajā nogalināto skaits līdz pērnā gada beigām sasniedza 377 000. Miljoniem cilvēku ir aizbēguši no savām mājām, daudziem draud bads, un Apvienoto Nāciju Organizācija situāciju dēvē par pasaulē lielāko humāno krīzi.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu