Patentu valdi vadīs Agris Batalauskis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns Patentu valdes direktora amatā iecēlis Agri Batalauski, kurš līdz šim pildīja Tieslietu ministrijas (TM) Projektu departamenta direktora pienākumus.

Jaunos amata pienākumus Batalauskis sāks pildīt no 1.februāra.

Bordāns uzsver, ka Batalauskis ir guvis nenovērtējamu vadības pieredzi, īstenojot vairākus nozīmīgus projektus starptautiskā mērogā. Šāda pieredze ir būtisks priekšnoteikums, lai nodrošinātu sekmīgu Patentu valdes turpmāko darbu un tās attīstību.

Pats Batalauskis par iestādes prioritātēm izvirza iestādes procesu attīstību un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības sistēmas modernizēšanu un stiprināšana Latvijā.

Viņš uzskata, ka, lai to paveiktu, nepieciešams stiprināt darbinieku kapacitāti, kas ir galvenais priekšnoteikums iestādes veiksmīgai attīstībai nākotnē.

Batalauskis ir ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē un viņa līdzšinējā darba un profesionālā pieredze vadošos amatos tieslietu jomā ir bijusi augsti novērtēta. Kopš 2015.gada Batalauskis strādājis TM Projektu departamenta direktora amatā. Tāpat viņš arī pildījis Eiropas lietu departamenta direktora vietnieka pienākumus.

No TM puses viņš ir bijis atbildīgs par daudzu stratēģiski nozīmīgu attīstības projektu uzraudzību un īstenošanu, kas rezultējies ne tikai ar veiksmīgu tieslietu jomas reformu ieviešanu, bet arī būtiski veicinājis TM starptautisko atpazīstamību, uzsver ministrijā.

Batalauskis līdz šim arī ir veiksmīgi pārstāvējis tieslietu jomas intereses dažādos starptautiskos forumos, tai skaitā Eiropas Savienības Padomes un Eiropas Komisijas, kā arī Eiropas Padomes darba grupās un sekmējis iespējas tieslietu jomā piesaistīt papildus ārvalstu finanšu līdzekļus attīstības jautājumiem.

Jau ziņots, ka iepriekš Bordāns Patentu valdes vadītāja pienākumus plānoja uzticēt nu jau bijušajam TM valsts sekretāram Raivim Kronbergam, tomēr tas nav ierēdņa amats, tādēļ rotācija nevarēja notikt. Kronbergs iecelts par Zemkopības ministrijas valsts sekretāru.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu