Par sirmgalves aplaupīšanu Jelgavā apcietināts vīrietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Jelgavā aizdomās par laupīšanu un smagu miesas bojājumu nodarīšanu sievietei apcietināts kāds vīrietis.

20.janvārī VP darbinieki saņēma izsaukumu Jelgavā. Likumsargiem ziņots, ka dzīvoklī tika īstenots uzbrukums 1952.gadā dzimušai sievietei, lai aplaupītu. Dzīvokļa saimnieces saucienus pēc palīdzības sadzirdēja kaimiņi, kuri, riskējot ar dzīvību un veselību, devās palīgā un izsauca policiju.

Policijai ierodoties notikuma vietā, tika atrasta sieviete, kurai bija nodarīti smagi miesas bojājumi. Dzīvokļa saimniece bija bezsamaņā. Viņai bija nodarīti smagi miesas bojājumi, un tādēļ sievieti nogādāja ārstniecības iestādē.

Kaimiņi norādīja, kurā virzienā uzbrucējs devies, un policisti netālu no nozieguma vietas aizdomās par izdarīto noziedzīgo nodarījumu aizturēja 1986.gadā dzimušu vīrieti.

No dzīvokļa tika nozagtas dažādas mantas. Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieku operatīvās darbības rezultātā nolaupītās mantas tika atgūtas.

VP izsaka pateicību Jelgavas iedzīvotāju drosmīgai un pašaizliedzīgai rīcībai un Jelgavas Pašvaldības policijas darbiniekiem par veiksmīgu sadarbību, kas palīdzēja atklāt šo sevišķi smago noziedzīgo nodarījumu.

21.janvārī Zemgales rajona tiesa vīrietim piemēroja stingrāko drošības līdzekli - apcietinājumu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 125.panta pirmās daļas, proti, par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, bet vēlāk pārkvalificēts pēc 176.panta ceturtās daļas - par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var tikt piemērota brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu