Ģimenes ārstiem februārī un martā varētu palīdzēt medicīnas studenti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Medicīnas studenti un rezidenti pieredzējušu ārstu vadībā vingrinās asinsvadu anastamožu veidošanā un sirds vārstuļu implantācijā, izmantojot cūku sirdis, unikālajā mācību seminārā, kuru organizē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs.
Medicīnas studenti un rezidenti pieredzējušu ārstu vadībā vingrinās asinsvadu anastamožu veidošanā un sirds vārstuļu implantācijā, izmantojot cūku sirdis, unikālajā mācību seminārā, kuru organizē Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Sirds ķirurģijas centrs. Foto: Ieva Čīka/LETA

Līdz ar prognozēto pacientu pieplūdumu Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) atbalsta medicīnas studentu sūtīšanu pacientu apkalpošanai uz ģimenes ārstu praksēm februārī un martā, pavēstīja RSU.

RSU veselības studiju prorektors, profesors Guntis Bahs norādīja, ka universitāte jau līdz šim ir ieviesusi virkni risinājumu, kas veicinājuši studentu brīvprātīgo darbu, šādi atvieglojot mediķu darbu krīzes apstākļos.

"Jau kopš pandēmijas sākuma esam mudinājuši studentus un rezidentus voluntēt, palīdzot gan ar Covid-19 diagnostiku, gan ārstniecību. Šis brīvprātīgais darbs tiek pielīdzināts mācību praksei, turklāt kopš pērnā gada stimulējam to ar stipendijām, kas piešķirtas no fonda, ko esam īpaši izveidojuši no RSU pašu pelnītajiem līdzekļiem," pauda Bahs.

Viņš atzīmēja, ka pērn gada nogalē vairāk nekā 1100 jauniešu jau strādāja ārstniecības iestādēs Rīgā un reģionos, palīdzot Covid-19 infekcijas apkarošanā.

"Studentu, kā arī rezidentu plūsmu uz ārstniecības iestādēm, tostarp arī ģimenes ārstu praksēm, turpināsim atbalstīt un veicināt arī turpmāk, jo pandēmija vēl nav beigusies. Vienlaikus šī sociāli atbildīgā soļa speršanā būtiski ir saglabāt brīvprātības principu," uzskata profesors.

Jau ziņots, ka situācija ģimenes ārstu praksēs patlaban ir saspringta, pieprasījums pēc pakalpojuma ir lielāks, nekā ģimenes ārsti spēj apkalpot, norādīja ģimenes ārsts Ainis Dzalbs.

Dzalbs informēja, ka Ģimenes ārstu asociācija otrdien lūgusi Veselības ministriju nosūtīt februārī un martā medicīnas novirziena izglītības iestāžu studentus praksē pie ģimenes ārstiem. Vienlaikus Dzlabs norādīja, ka arī šādā gadījumā ģimenes ārsti nespētu apkalpot visus pacientus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu