Tiesai nodod lietu pret bijušo IeM Informācijas centra amatpersonu par bezdarbību iepirkumā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšējās drošības biroja darbinieki Vidzemes priekšpilsētas tiesā, kur tiek skatīts drošības līdzeklis aizturētajam bijušajam Valsts robežsardzes priekšniekam.
Iekšējās drošības biroja darbinieki Vidzemes priekšpilsētas tiesā, kur tiek skatīts drošības līdzeklis aizturētajam bijušajam Valsts robežsardzes priekšniekam. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai krimināllietu, kurā bijusī Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra (IC) amatpersona apsūdzēta par bezdarbību 2,9 miljonus eiro vērtā iepirkumā.

"Amatpersona, būdama centra rīkotā publiskā iepirkuma komisijas priekšsēdētāja, apzinoties un ignorējot to, ka pretendenta apakšuzņēmējam ir nodokļu parāds, kas pārsniedz 150 eiro, pretēji likuma nosacījumiem tīši pieļāva pretendenta uzvaru publiskajā iepirkumā", proti, līguma slēgšanas tiesību piešķiršanu par kopējo summu 2 935 091 eiro, informēja prokuratūra.

Likums paredz, ka pretendentu izslēdz no dalības iepirkuma procedūrā, ja tiek konstatēts, ka pretendentam lēmuma par iespējamu līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas dienā ir nodokļu parāds, kas pārsniedz iepriekš minētos 150 eiro.

Apsūdzētā persona pirmstiesas kriminālprocesā no liecību sniegšanas atteikusies.

Jau ziņots, ka šo lietu pirms nodošanas prokuratūrā izmeklēja Iekšējās drošības birojs (IDB).

Tiesai nodotā lieta ir saistīta ar citu IC veikto iepirkumu un tā nav saistīta ar pērn izskanējušo informāciju, ka IDB veic izmeklēšanu par IC amatpersonu iespējamām prettiesiskām darbībām, kas saistītas ar centra organizētajiem videonovērošanas sistēmu iepirkumiem.

Šis kriminālprocess tika sākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un šajā lietā turpinās izmeklēšana IDB.

Tāpat ziņots, ka iepriekš no amata pienākumu pildīšanas atstādināta IC priekšniece Līga Lapiņa. Tas darīts, jo viņai piemērots drošības līdzeklis kādā krimināllietā, kura patlaban ir Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā.

Šajā lietā apsūdzība celta par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Saskaņā ar apsūdzību amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, deva prettiesiskus rīkojumus sagatavot nepieciešamos dokumentus mantas norakstīšanai un utilizācijai. Mantas nosaukums prokuratūras paziņojumā nav minēts, taču LETA jau rakstīja, ka saskaņā ar IDB iepriekš informēto tā ir sakaru ierīce.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu