Pērn stacionāro radaru fiksēto sodu summa ir vairāk nekā 2 miljoni eiro (5)

Rūta Reinsone
, Ziņu redaktore
CopyLinkedIn Draugiem X
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls.
Stacionārais fotoradars. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka, LETA

Par 2021. gada stacionāro radaru fiksētajiem pārkāpumiem līdz šim brīdim nav samaksāti 39948 sodi, kas ir aptuveni 16,5 procenti no visiem piespriestajiem sodiem. Nesamaksāto sodu summa sasniedz 2 064 175 eiro, tā informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Kaļķe.

Pērn tika pieņemts 242 771 lēmums par soda piemērošanu par pārkāpumiem, kas fiksēti ar stacionārajiem fotoradariem. Kopējā piespriesto sodanaudu summa ir 10 201 755 eiro.

2021. gadā Latvijas teritorijā bija izvietoti 100 stacionārie fotoradari, kas dienā vidēji fiksēja 665 ātruma pārkāpējus.

Visvairāk ātruma pārkāpumi tika fiksēti Rīgā un Rīgas reģionā - tie veido aptuveni 58% no kopējā fiksēto pārkāpumu skaita.

Jāņem vērā, ka Rīgā un Rīgas reģionā, kur ir lielāka transportlīdzekļu plūsma, izvietoti visvairāk stacionāro fotoradaru.

No statistikas datiem par 2021. gadu visvairāk pārkāpumu fiksējis stacionārais fotoradars, kas izvietots Rīgā, Brīvības gatvē pie ēkas Nr.441.

Tik lielu pārkāpumu skaitu ietekmēja atļautā braukšanas ātruma samazināšana uz ceļa remontdarbu laiku. Autobraucēji neievēroja tur izvietotās ceļa zīmes.

Aptuveni 87% no visiem pērnā gada ātruma pārkāpumiem ir tādi, kur atļautais ātrums pārsniegts no 11 līdz 20 kilometriem stundā.

Savukārt 2022. gada janvārī lielākais ar stacionārajiem fotoradariem fiksētais ātrums ir 174 kilometri stundā pie atļautā braukšanas ātruma 90 kilometri stundā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī pieņemti 275 administratīvo pārkāpumu lēmumi, tajā skaitā 56 par ātruma pārsniegšanu. Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 165 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietuši seši cilvēki.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu