Madonas novadā dzērājšoferis policistiem mēģinājis dot 200 eiro kukuli (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts policija. Attēls ilustratīvs.
Valsts policija. Attēls ilustratīvs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 3. februārī, Madonas novadā, Praulienas pagastā iereibis autovadītājs, vēloties izvairīties no administratīvās atbildības, policistiem deva 200 eiro kukuli, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Ceturtdien, 3.februārī, ap plkst.15 Madonas novadā, Praulienas pagastā, uz autoceļa Madona - Varakļāni policijas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, apturēja kādu "Nissan" autovadītāju.

Pēc Vaskānes teiktā, apturot transportlīdzekļa vadītāju, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vīrietis ir alkohola reibumā. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, aizdomas par alkohola lietošanu apstiprinājās un vīrieša izelpā konstatētas 1,06 promiles. Lai izvairītos no nepatikšanām, vīrietis mēģināja policistiem piedāvāt 200 eiro lielu kukuli. Policisti autovadītāju aizturēja un pret viņu sākts kriminālprocess.

Kā skaidro Vaskāne, par kukuļa piedāvāšanas faktu ir sākts kriminālprocess par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja interesēs.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu