Advokāts Maikls Avenati atzīts par vainīgu līdzekļu izkrāpšanā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Maikls Avenati runā ar mediju pārstāvjiem pēc federālās tiesas sēdes 4.februārī
Maikls Avenati runā ar mediju pārstāvjiem pēc federālās tiesas sēdes 4.februārī Foto: AP/Scanpix

Nežēlastībā kritušais amerikāņu advokāts Maikls Avenati piektdien tika atzīts par vainīgu 300 000 ASV dolāru izkrāpšanā no pornoaktrises Stormijas Danielsas – viņa kādreizējās klientes, kuras pārstāvēšana viņas juridiskajā cīņā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu bija padarījusi Avenati slavenu.

Prāvā, kas notika Manhetenas federālajā tiesā Ņujorkā, 50 gadus vecais Avenati tika atzīts par vainīgu līdzekļu izkrāpšanā un identitātes zādzībā vainu pastiprinošos apstākļos.

Avenati bija slavas augstumos, kad no 2018.gada februāra līdz 2019.gada martam viņa kliente bija Stormija Danielsa - īstajā vārdā Stefānija Kliforde. Šajā prāvā viņš demonstrēja sevi kā Trampa pretinieku.

Danielsa iesūdzēja tiesā Trampu, cenšoties panākt, lai tiktu anulēts konfidencialitātes līgums, ko viņa parakstīja pirms prezidenta vēlēšanām 2016.gadā.

Danielsa apgalvoja, ka viņai 2006.gadā bijusi dēka ar Trampu, ko gan viņš noliedza, un ka viņai 2016.gadā dažas dienas pirms ASV prezidenta vēlēšanām samaksāti 130 000 dolāru, lai panāktu viņas klusēšanu.

2018.gada oktobrī Losandželosas tiesnesis noraidīja Danielsas prasību par apmelošanu pret Trampu. 2018.gada decembrī ASV federālais tiesnesis Kalifornijas štatā nolēma, ka Danielsai ir jāsedz Trampa tiesāšanās izdevumi.

2019.gada maijā Avenati tika izvirzīta apsūdzība līdzekļu izkrāpšanā no Danielsas. Federālie prokurori apsūdzēja Avenati dokumentu viltošanā, lai tieši viņam tiktu samaksāti apmēram 300 000 ASV dolāru, kas sākotnēji bija paredzēti Danielsai kā daļa no 800 000 dolāru liela avansa par viņas memuāriem.

Avenati panāca, ka literārie aģenti ieskaitīja 300 000 dolāru viņa kontrolētā bankas kontā, Danielsai nezinot. Pēc tam viņš izlietoja šo naudu personīgiem un profesionāliem tēriņiem, tostarp par aviobiļetēm, maltītēm restorānos un automašīnas "Ferrari" nomu.

Avenati vēlāk atmaksāja apmēram pusi no šīs summas. Avenati, kurš tiesā pārstāvēja pats sevi, neveiksmīgi apgalvoja, ka Danielsa viņam bijusi parādā šo naudu.

Par līdzekļu izkrāpšanu un identitātes zādzību vainu pastiprinošos apstākļos var tikt piespriests cietumsods līdz 22 gadiem, tomēr, domājams, Avenati izcietīs ievērojami mazāku sodu.

Avenati jau no 2018.gada rudens ir dažādas juridiskas problēmas. 2018.gada novembrī viņš tika aizturēts Losandželosā par sadzīves vardarbību. 2019.gada martā viņš tika aizturēts Ņujorkā par mēģinājumu izspiest līdz 25 miljoniem dolāru no sporta apavu ražotāja "Nike", bet 2019.gada aprīlī viņam Losandželosā tika izvirzītas apsūdzības 36 punktos par līdzekļu piesavināšanos, finansiālu un banku krāpniecību un krāpniecisku bankrotu.

Avenati 2020.gada februārī Manhetenas federālajā tiesā tika atzīts par vainīgu apsūdzībās, kas saistītas ar viņa mēģinājumu izspiest miljoniem ASV dolāru no sporta apģērbu ražotājfirmas "Nike", draudot tai ar negatīvu publicitāti. 2021.gada vasarā viņam šajā lietā tika piespriests divarpus gadu cietumsods.

Avenati vēj jāstājas tiesas priekšā Kalifornijā, kur tiks atkārtoti iztiesāta krāpniecības lieta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu