Janvāra vētru laikā glābēji saņēma rekordlielu izsaukumu skaitu; rindā gaidīja pat 50 izsaukumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvojamā māja Veckūlu ielā Ādažos, kurai vētras laikā norauts jumts un ēkas iedzīvotāji palikuši bez elektrības, siltuma un pajumtes.
Dzīvojamā māja Veckūlu ielā Ādažos, kurai vētras laikā norauts jumts un ēkas iedzīvotāji palikuši bez elektrības, siltuma un pajumtes. Foto: Paula Čurkste/LETA

Janvāra vētru laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) rindā gaidīja pat 50 izsaukumi. To intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja VUGD priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons.

Viņš pastāstīja, ka pēdējās vētras janvāra vidū nākušas tostarp ar izsaukumu skaita nacionālo rekordu, kad dienā veikti teju 400 izbraukumi. Eklons skaidroja, ka izsaukumu pīķa brīdī rindā bija par 50 izsaukumi, kad cilvēkiem nācās teikt, ka būs jāuzgaida.

"Tas parādīja arī VUGD nepilnības tehnikas ziņā. Tehnikas daudzums ir katastrofāli nepietiekams. Pēdējos gados nebija praktiski nekāda finansējuma tehnikas iegādei, tagad piešķirti apmēram 12 miljoni, bet ar to nav pietiekami, lai mērķtiecīgi un plānveidīgi iepirktu tehniku. Gada laikā nevar nopirkt visu, kas nepieciešams, firmas iepirkumos atsakās, jo atzīst, ka nevar līdz gada beigām piegādāt VUGD nepieciešamās tehnikas vienības," stāstīja Eklons.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem VUGD darbībai nepieciešamas apmēram 1700 tehnikas vienības, taču patlaban dienesta rīcībā ir tikai apmēram 800 vienības, atklāja VUGD amatpersona, piebilstot, ka šie skaitļi ļoti skaudri ataino situāciju.

Eklons arī pavēstīja, ka VUGD ir apmēram 10% vakanču. Daļa no tām radusies, jo tiek atvērti jauni depo, kur personālsastāvs vēl nav nokomplektēts. Taču cilvēki atsakās no darba VUGD arī zemo algu dēļ. "VUGD iekšējā tirgū ir nekonkurētspējīgs. Jebkura sistēma ir tik stipra, cik stiprs ir tās vājākais posms, kas ir iekšlietu sistēma,. Tai vajag atbalstu," uzsvēra dienesta pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu