Latvijas hokeja izlasei grupu turnīrā otra labākā vairākuma realizācija (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Pekinas olimpisko spēļu hokeja apakšgrupu turnīrā Latvijas vīriešu izlasei ir bijusi otra labākā vairākuma realizācija.

Latvijai trīs aizvadītajās olimpisko spēļu turnīra spēlēs bija septiņas iespējas spēlēt vairākumā, no kurām hokejisti realizēja trīs izdevības jeb 42,86%.

Labāk spēle vairākumā padevusies tikai Somijas izlasei, kura no deviņām vairākuma iespējām vārtus guva četrās jeb 44,44% gadījumu.

Trešajā vietā šajā rādītājā 12 komandu konkurencē ir Čehija, kura desmit vairākumos guva četrus vārtus jeb realizēja 40% iespēju.

Arī mazākumā Latvijas sniegums ir bijis atzīstams. Deviņās mazākuma epizodēs Latvijas vārtos ripa lidoja tikai vienu reizi, kas nozīmē, ka mūsu komandai izdevās neitralizēt 88,89% mazākuma epizožu, kas ir piektais labākais rādītājs turnīrā.

Foto: Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīrs: Latvija - Slovākija

Vislabāk mazākumā veicies Kanādai, kura veiksmīgi izturējusi visus deviņus mazākumus. 11 mazākumos vienus vārtus ielaida Dānija, neitralizējot 90,91% mazākuma epizožu. Šveicei un ASV katrai bija desmit mazākumi, kuros ielaisti vieni vārti jeb bijusi 90% mazākuma efektivitāte.

Latvija bijusi visdisciplinētākā komanda turnīrā. Izlases hokejisti nopelnījuši deviņus divu minūšu noraidījumus. Visvairāk noraidījumu sakrājuši somi - 13 divu minūšu noraidījumus un vienu spēles noraidījumu, kopumā 51 soda minūti.

Krievijas Olimpiskās komitejas komandai bijuši 12 divu minūšu noraidījumi un viens spēles noraidījums, kas kopumā ir 49 minūtes, savukārt Šveicei, Zviedrijai un ASV katrai bijuši 14 divu minūšu noraidījumi jeb 28 soda minūtes.

Individuālos statistikas rādītājos rezultatīvāko spēlētāju rangā visaugstāk no Latvijas izlases hokejistiem ir uzbrucējs Renārs Krastenbergs, kurš trīs spēlēs guva vienus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. Viņš rezultatīvāko spēlētāju rangā dala 18.-25. vietu.

Grupu turnīrā rezultatīvākais ar sešiem punktiem - trīs vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm - bijis amerikānis Šons Ferels, piecus punktus (3+2) sakrājis Sakari Manninens no Somijas. Trešajā vietā ar vieniem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm ir viņa komandas biedrs Tēmu Hartikainens.

Labākais vārtu guvējs turnīrā bijis 17 gadus vecais slovāks Jurajs Slafkovskis un Lukass Valmarks no Zviedrijas kuri guvuši četrus vārtus.

Labāko asistentu topā 15. vietā ir Lauris Dārziņš, kurš laukumā devās divās spēlēs un divas reizes rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem. Ar divām rezultatīvām piespēlēm trīs spēlēs dalītā 16.-35. vietā šajā rādītājā ir arī Uvis Jānis Balinskis un Krastenbergs. Pa četrām rezultatīvām piespēlēm trīs spēlēs izdarījuši soms Hartikainens un zviedri Jūnatans Pudass un Henriks Tommerness.

Andris Džeriņš ierindojies sestajā vietā labāko iemetienu uzvarētāju rangā. Viņš uzvarējis 14 iemetienus, bet septiņus zaudējis. Šajā rādītājā labākais turnīrā bijis kanādietis Deivids Dešarnī, kurš uzvarējis 12 iemetienos un zaudējis tikai trīs.

Svētdien beidzās Pekinas olimpisko spēļu hokeja turnīra apakšgrupu spēles. Somija izcīnīja uzvaru C apakšgrupā. Komanda trīs spēlēs izcīnījusi astoņus punktus. Otrajā vietā ir Zviedrija ar septiņiem punktiem, trešajā vietā - Slovākija ar trim punktiem, bet Latvija apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu, pie punktiem netiekot.

A apakšgrupā ASV, uzvarot visās trīs spēlēs, sakrāja deviņus punktus, otrajā vietā ir Kanāda ar sešiem punktiem, trešajā vietā - Vācija ar trim punktiem, bet grupu turnīru pēdējā vietā noslēdz Ķīna, kura palikusi bez punktiem.

B apakšgrupā uzvarēja Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, trīs spēlēs sakrājot septiņus punktus, Dānija ierindojās otrajā vietā ar sešiem punktiem, Čehija ar četriem punktiem ir trešajā vietā, bet Šveice ar vienu punktu ir pēdējā - ceturtajā vietā.

Triju grupu uzvarētājas un labākās otrās vietas ieguvējas uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas komandas izslēgšanas spēlē otrdien noskaidros atlikušās ceturtdaļfināla dalībnieces.

Ceturtdaļfināla spēles notiks trešdien, 18. februārī būs divas pusfināla kvalifikācijas spēles. Spēle par bronzas medaļu notiks 19. februārī, bet 20. februārī tiks noskaidrots olimpiskais čempions hokejā.

2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs vīriešu hokeja turnīrā uzvarēja Olimpisko atlētu no Krievijas komanda, kas finālspēlē pārspēja Vācijas izlasi. Bronzas medaļu ieguva Kanādas hokejisti.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu