Ceļš tik slikts, ka pie mājas piebraukt var, bet aizbraukt nevar (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Bedre pie bedres apvienojumā ar apledojuma izveidotiem ūdens šķēršļiem. Tā izskatās Rembates ielas posms Pļavniekos, kur ne viens vien autobraucējs bijis spiests saukt palīgus, jo vienkārši netiek ne uz priekšu, ne atpakaļ.

Pļavnieki ir viens no lielākajiem dzīvojamajiem rajoniem Rīgā. Tas nozīmē ne tikai daudz iedzīvotāju, bet arī viņu automašīnu, kuras kaut kur ir jāliek. Rembates ielas posms tams būtu piemērots, tomēr, diemžēl, daudzi mēģinājumi šeit noparkoties beidzas ar iesprūšanu tādās kā lamatās. Tad palīgā steidz ne tikai kaimiņi, tehniskie dienesti vai pat policisti, ziņo TV3 raidījums Bez Tabu.

Raidījuma sastaptā Svetlana stāsta, ka, spītējot kukuržņiem, labāk ir braukt neapstājoties, savukārt Nauris atklāj, ka "šeit jau gadus piecpadsmit nekas nav mainījies".

Arī Jevgēnijam, kurš savu personīgo auto ir pārdevis un tagad pārvietojas ar koplietošanas mašīnu, ir slikta pieredze ar braukšanu pa Rembates ielu. Viņš stāsta: "Paldies Dievam, ka pārdevu savu. Šeit nav iespējams izbraukt. Man bija džips, šeit divas reizes iestrēgu, toreiz sniega bija vairāk."

Tikmēr RD Satiksmes departamenta vadītājs Jānis Vaivods skaidro, ka šis ielas posms nav izbūvēts, tas nav pilsētas uzturēšanā. "Būvējot blakus esošās ēkas, attīstītājam bija uzlikts par pienākumu izbūvēt minēto posmu, diemžēl tas netika izdarīts."

Tas nozīmē, ka ielas šeit drīzāk nemaz nav nekā ir. Pēc RDSD vadītāja teiktā, iedzīvotāji būtībā pārvietojas pa iebraukātu pļavu, un ielas izbūve plānota tikai nākotnē, pie tam vienu tās posmu nāksies savest kārtībā jauna daudzdzīvokļa nama būvniekiem.

"Attiecībā uz jaunajiem projektiem, izvirzot tehniskos noteikumus, uzliekam par pienākumu attīstītājam sakārtot ielu posmus. Tāpat norādām, ka ielas nodošana ekspluatācijā notiek pirms vai reizē ar ēkas nodošanu ekspluatācijā. Šobrīd nav iespējams nodot ekspluatācijā ēku, ja nav sakārtots ielas posms," skaidro Jānis Vaivods.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu