Rīgas ceļu stāvokļa uzlabošanai nepieciešams lielāks finansējums (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bedres. Ilustratīvs foto.
Bedres. Ilustratīvs foto. Foto: Marija Zara/LETA

Lai uzlabotu ceļu stāvokli Rīgā, ir nepieciešams piešķirt lielāku finansējumu, jo ar esošo finansējumu nav iespējams nomainīt vecu un novecojušu segumu uz jauniem un mūsdienīgiem risinājumiem, pirmdien, 14. februārī, Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē pavēstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods.

Viņš uzsver, ka jau tagad Rīgas ielas tiek strauji remontētas, lai mazinātu radušās bedres pēc mainīgiem laikapstākļiem ziemā. Iepriekšējos gados vidēji pavasarī remontdarbus veica piecas remontbrigādes, bet pašlaik Rīgas ielās strādā 15 brigādes.

Vaivods deputātus informēja, ka bedres uz Rīgas ielām parādās tikai vecajos asfalta segumos, līdz ar ko tas liecina, ka ir nepieciešams straujāk mainīt asfalta segumu, lai šādas bedres, kuras ir bīstamas braukšanai, neveidotos.

Viņš norāda, ka Rīgā ir vairāk nekā astoņi miljoni kvadrātmetru asfalta seguma, bet pērn tika nomainīti vien 130 000 kvadrātmetru. "Ņemot vēra, ka asfalta segumu ir ieteikts mainīt katrus astoņus gadus, var sarēķināt, ka pilna seguma nomaiņa katrus astoņus gadus ar līdzšinējo finansējumu nav iespējams," uzsver Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs.

Tāpat viņš norāda, ka Rīgā zemes slānis nav draudzīgs asfalta segumam, kas būtiski pasliktina tā kvalitāti.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu