Tukuma novadā likumsargi par vairākām zādzībām aiztur piecus vīriešus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Aizdomās par vairākām zādzībām Tukuma novadā aizturēti pieci vīrieši, kas jau iepriekš nonākuši policistu redzeslokā par dažāda rakstura likumpārkāpumiem, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Laikā no 2020.gada līdz šī gada februārim Tukuma novadā tika veiktas vairākas zādzības ar iekļūšanu privātīpašumos - jaunceltnēs, garāžās un citās ēkās. Visos gadījumos policija sāka kriminālprocesus pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas par zādzībām, kas saistītas ar iekļūšanu.

Aizvadītajā nedēļā no Tukuma iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas aizdomās par minēto zādzību veikšanu aizturēja 1968., divus 1975., 1988. un 1994.gadā dzimušus vīriešus.

Vienam vīrietim, kurš dzimis 1975.gadā, ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, diviem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu, savukārt diviem no viņiem vēl tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Pašlaik noskaidrota šo vīriešu saistība ar 12 zādzībām, kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana un tiek pārbaudīta personu iespējamā saistība ar vēl citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Visi minētie vīrieši jau iepriekš vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā par dažāda rakstura likumpārkāpumiem.

Atbilstoši Krimināllikuma 175. panta trešajai daļai par zādzību, ja tā izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu