Ceturtdien Latvijā reģistrēti 106 ceļu satiksmes negadījumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vakar Latvijā reģistrēti 106 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 11 cilvēki, tā informēja Valsts policija.

Ceturtdien seši cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, pa diviem - Vidzemē un Kurzemē, bet viens - Zemgalē. Seši no cietušajiem bija gājēji, vairums no kuriem iekļuva negadījumos galvaspilsētā.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 11 autovadītājus:

četrus - Rīgas reģionā, trīs - Latgalē, divus - Zemgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē. Rīgā aizturēts kāds autovadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 162 protokoli:

Rīgas reģionā sodīti 67 autovadītāji, Latgalē - 27, Kurzemē - 26, Vidzemē - 22, bet Zemgalē - 20 autovadītāji. Trīs vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 395 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvalde informē, ka 15.februārī Aizkraukles policisti kopā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas darbiniekiem rīkoja profilaktiska rakstura pārbaudes Aizkrauklē un Skrīveros, kurās kopumā pārbaudīja 242 transportlīdzekļus un konstatēja 20 pārkāpumus ceļu satiksmē.

Visvairāk ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu tika konstatēti saistībā ar automašīnu riepu protektoru neatbilstību braukšanai ziemas apstākļos - desmit gadījumos sākti administratīvo pārkāpumu procesi, turklāt piecām automašīnām tika anulēta esošā atļauja piedalīties ceļu satiksmē, un no tām diviem transportlīdzekļiem noņemtas arī valsts reģistrācijas numura zīmes, jo riepu tehniskais stāvoklis bija kritisks.

Pārbaudes laikā likumsargi apturēja vienu automašīnu, kuras vadītājs bija sēdies pie stūres, lai gan tiesa viņam piemērojusi transportlīdzekļu vadīšanas tiesību liegumu. Vēl kādam automašīnas vadītājam nebija transportlīdzekļu vadīšanas tiesības, turklāt viņš tika nogādāts uz medicīnisko pārbaudi ārstniecības iestādē, jo bija radušās aizdomas par vadītāja atrašanos narkotisko vielu reibumā. Abos gadījumos policisti sāka kriminālprocesus.

Viens administratīvā pārkāpuma process tika sākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, jo kāds autovadītājs transportlīdzekļa salonā glabāja cigaretes bez Latvijas akcīzes markām.

Policisti konstatēja arī citus likumpārkāpumus - transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, attiecībā uz kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, mobilā tālruņa lietošanu automašīnas vadīšanas laikā u.c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu