No Doņeckas "republikas" uz Krieviju plānots izvest aptuveni 700 tūkstošus iedzīvotāju, vēsta Krievijas medijs (26)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Evakuācija Doņeckā.
Evakuācija Doņeckā. Foto: Reuters / Scanpix

No prokremlisko kaujinieku kontrolētās Ukrainas pilsētas Doņeckas uz Krieviju plānots izvest aptuveni 700 tūkstošus iedzīvotāju, piektdien, 18. februārī, atsaucoties uz separātistu Ārkārtas situāciju ministriju, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax". Tikmēr ASV paudusi bažas, ka Maskava grasās radīt ieganstu, lai iebruktu Ukrainā.

Šobrīd, kā vēsta "Interfax", evakuācija jau ir sākusies.

Jau ziņots, ka Krievijas valsts prezidents Vladimirs Putins uzdevis valdībai piešķirt 10 tūkstošus rubļu katram bēglim, kurš Krievijā ieradīsies no Donbasa.

Jau ziņots, ka piektdien "republiku" līderi pavēstīja, ka daļa iedzīvotāju no Ukrainas Donbasa apgabala austrumdaļas, kas neatrodas centrālās valdības kontrolē un kur prokrieviskie kaujinieki pasludinājuši "tautas republikas", tiks evakuēta uz Krievijas Rostovas apgabalu, ņemot vērā spriedzes palielināšanos reģionā.

Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

Tikmēr Ukrainas valdība un Krievijas atbalstītās kaujinieku bandas Austrumukrainā apmainās ar apsūdzībām par apšaudēm un citiem pamiera pārkāpumiem.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu