Ungārija plāno nosūtīt armiju uz valsts robežu ar Ukrainu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bažījoties par iespējamo bēgļu pieplūdumu, Budapešta nosūtīs karavīrus uz robežu ar Ukrainu, otrdien paziņojis Ungārijas aizsardzības ministrs Tibors Benko.

Benko norādīja karavīriem Sentendrē, uz ziemeļiem no Budapeštas, ka robeža ir jāstiprina.

Ungārijas bruņotajiem spēkiem jāpilda humānās palīdzības uzdevumi, kā arī jāslēdz Ukrainas robeža ar Ungāriju, "lai nodrošinātu, ka teritorijā nevar iekļūt bruņoti grupējumi", uzsvēra Benko.

Viņš neatklāja, cik daudz karavīru tiks nosūtīti uz austrumu reģionu.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kas pazīstams ar savu stingro nostāju migrācijas jautājumos, paziņojis, ka Budapešta atbalsta Eiropas Savienības (ES) centienus atrisināt krīzi, kas izveidojusies ap Ukrainu.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu