Blinkens atceļ tikšanos ar Lavrovu; pie Zelenska brauc Lietuvas un Polijas prezidents (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens otrdien paziņoja, ka ir atcēlis šonedēļ plānotu tikšanos ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, jo Krievija ir sākusi iebrukumu Ukrainā. Tikmēr uz tikšanos ar Volodimiru Zelenski, lai izrādītu atbalstu Ukrainai, dodas Lietuvas un Polijas prezidents.

"Tagad, kad mēs redzam, ka šis iebrukums sākas un Krievija ir likusi saprast, ka tā noraida diplomātiju, nav jēgas šajā laikā rīkot šo tikšanos," sacīja Blinkens.

Blinkena un Lavrova tikšanos bija plānots rīkot ceturtdien Ženēvā.

Jau vēstīts, ka pirms tam otrdien Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns atcēla piektdien plānotu tikšanos ar Lavrovu. Francija šajā pusgadā ir Eiropas Savienības (ES) prezidējošā valsts.

Savukārt Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un Polijas prezidents Andžejs Duda trešdien Kijevā tiksies ar Ukrainas valsts vadītāju Volodimiru Zelenski, paziņojis Ukrainas prezidenta birojs.

Paziņojumā norādīts, ka Lietuvas un Polijas līderi Ukrainā ieradīsies darba vizītē.

Tikmēr Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, kas šomēnes jau apmeklēja Kijevu un Luhanskas apgabalu Ukrainas austrumos, tuvākajā laikā plāno vēlreiz doties uz šo valsti.

"Ir tādi plāni. Ņemot vērā, ka šī vizīte tiek plānota kopā ar citu valstu kolēģiem, kad datumi būs saskaņoti pilnībā, noteikti paziņosim, bet domāju, ka tuvākajā laikā - iespējams, nākamnedēļ," viņa otrdien sacījusi žurnālistiem.

Pieaugot militārajam saspīlējumam reģionā, otrdien atbalsta vizītē uz Kijevu devies Viļņas mērs Remiģijs Šimašus, ceturtdien Ukrainu plāno apmeklēt Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, piektdien - kultūras ministrs Simons Kairis.

Otrdien Zelenskis uzņēma Igaunijas prezidentu Alaru Karisu. Latvijas augstākās amatpersonas pagaidām šāda veida vizītē nav bijušas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu