Nausēda: Lietuva pastiprina kaujas gatavību, konsultējas par sankcijām Krievijai (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuva paaugstinās savu kaujas gatavību, kā arī konsultējas ar partneriem Rietumos par palīdzību Ukrainai un sankcijām pret Krieviju, ceturtdien paziņoja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

"Ukraina nepaliks viena. Tā joprojām var rēķināties ar pilnīgu Lietuvas atbalstu. Stājoties pretī agresijai Ukrainā, mēs paaugstinām savu kaujas gatavību," lasāms Nausēdas izplatītajā paziņojumā, kurā piebilsts, ka viņš ceturtdien sasaucis Lietuvas Nacionālās aizsardzības padomes sēdi, kurā pieņems nepieciešamos lēmumus.

"Krieviju var apturēt tikai vienota un stingra demokrātisko Rietumu atbilde. Tādēļ esmu jau sācis aktīvas konsultācijas ar NATO sabiedrotajiem un partneriem Eiropas Savienībā (ES) par tālāko rīcību. Tādai rīcībai ir jāietver gan aktīvs atbalsts Ukrainai, gan stingras sankcijas pret Krieviju," Nausēda norādīja.

"Šodien esam kļuvuši par lieciniekiem Krievijas noziedzīgai rīcībai pret Ukrainu. Mēs nevaram palikt vienaldzīgi pret šo neizprovocēto militāro agresiju, kas apdraud miljoniem nevainīgu cilvēku un grauj starptautiskās kārtības pamatus," pauda Lietuvas prezidents.

"Šajā satraukumu pilnajā laikā es domāju - un uzskatu, ka arī ikviens no jums - par brālīgo Ukrainas tautu. Stājoties pretī niknam ļaunumam, mums ir jābūt vienotiem un gataviem cīnīties pretī," Lietuvas iedzīvotājus uzrunāja Nausēda.

Viņaprāt, Eiropas nākotne varētu būt atkarīga no tā, "kā mēs rīkosimies tuvākajās stundās un dienās".

"Tādēļ es aicinu Lietuvas iedzīvotājus saglabāt mieru un valsts institūcijām būt ārkārtīgi vērīgām un garantēt visaugstāko gatavības līmeni. Lai gan tūlītēju draudu Lietuvas valsts stabilitātei nav, mums ir pienācīgi jānovērtē situācija un jārīkojas atbildīgi un solidāri," lasāms Nausēdas paziņojumā.

"Mēs nekad iepriekš neesam bijuši tik spēcīgi un labi sagatavojušies, lai kopā ar sabiedrotajiem stātos pretī ārējiem izaicinājumiem," piebilda Lietuvas prezidents.

Ceturtdienas rītā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par militāru iebrukumu Ukrainā. Drīz pēc viņa paziņojuma Kijevā un vairākās citās Ukrainas pilsētās bija dzirdamas eksplozijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu