Vaidere: Putins vēlas ieiet vēsturē kā PSRS atjaunotājs (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins grib ieiet vēsturē kā Padomju Savienības atjaunotājs, šādu viedokli pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (JV).

"Viņš jau ir paziņojis, ka Padomju Savienības sabrukums ir lielākā 20.gadsimta ģeopolitiskā katastrofa. Viņš grib ņemt šo lietu savās rokās un atjaunot impēriju. Manuprāt, tas ir pilnīgs saprāta trūkums," norādīja politiķe.

EP deputāte akcentēja, ka, pārkāpjot visas starptautiskās tiesības, Krievija ir īstenojusi atklātu agresijas aktu pret miermīlīgu kaimiņvalsti, kura septiņu gadu garumā piecieta, ka tai bez jebkāda pamata tika atņemta tās teritorijas daļa.

"Man tiešām ir grūti iedomāties, ka kāds Eiropā varētu nesaprast situācijas nopietnību.

Valstīm ir dažādas ekonomiskās intereses, bet cilvēki diemžēl nesaprot, ka, mēģinot izvairīties no kaut kādiem ekonomiskiem zaudējumiem, var pazaudēt daudz vairāk vai pat visu," sacīja EP deputāte.

Viņa pauda nostāju, ka, piemēram, Vācijas un Francijas valdība izturas pārāk pielaidīgi pret notiekošo. Šo valstu līderi nespējot redzēt realitāti, kura ir ļoti skarba. Vaidere norādīja, ka Putins ir cilvēks, kas saprot tikai spēka paņēmienus.

"Nezinu, vai viņam ir pilnīgi pazudusi realitātes izjūta, vai kas. Ar skaidru saprātu tiešām ir grūti izskaidrot, ka kaut ko tādu var uzsākt 21.gadsimtā," teica eiroparlamentāriete.

Viņa akcentēja, ka aizvadīto gandrīz astoņdesmit gadu laikā Krievijas vienīgais panākums ir bijis uzvara Otrajā pasaules karā. Tas ir vienīgais, kas katru gadu tiek braši atzīmēts. Krievija, kas ir resursiem bagāta valsts, nevarīgās pārvaldīšanas dēļ ir kļuvusi par nabadzīgu valsti, uzsvēra politiķe.

"Krievijai nav nekādu ekonomisku panākumu. Cilvēki dzīvo slikti un, acīmredzot, tas ir viens no veidiem, kā ar militāru nekaunību un vardarbību celt cilvēku pašapziņu. Redzot, ka cilvēki Rietumos dzīvo daudz labāk, ka Ukraina attīstās, to Krievija nevarēja pieļaut. Putinam neizdevās sakārtot valsts ekonomiku. Tas uzdevums viņam bijis par smagu," norādīja Vaidere.

TVNET jau rakstīja, ka neilgi pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina pavēles sākt "militāru operāciju" Ukrainā kaimiņvalstī no dažādām pusēm ceturtdienas rītā iebrucis Krievijas karaspēks.

Ukrainas armija iesaistījusies smagās aizstāvēšanās kaujās ar agresoriem.

Eiropas Savienība, ASV, Lielbritānija un citas valstis, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, draud Maskavai ar ļoti nopietnām sankcijas, kuras sola ieviest visdrīzākajā laikā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu