Foto Gruzijā protestē pret Krievijas iebrukumu Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gruzīni protestē pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.
Gruzīni protestē pret Krievijas iebrukumu Ukrainā. Foto: SCANPIX

Aptuveni 30 000 cilvēku piektdienas vakarā izgājuši Tbilisi ielās, lai paustu solidaritāti ar Ukrainu, kurai uzbrukusi Krievija.

Demonstranti ar Gruzijas un Ukrainas karogiem devās gājienā par galvaspilsētas galveno ielu, dziedot abu valstu himnas.

"Mēs ukraiņiem jūtam līdz, iespējams, vairāk nekā citas valstis, jo mēs esam pieredzējuši Krievijas barbarisko agresiju pašu zemē,"

sarunā ar aģentūru AFP atzina 32 gadus vecais taksometra vadītājs Niko Tvauri, norādot uz Gruzijas un Krievijas 2008.gada karu.

Savukārt 55 gadus vecā franču valodas skolotāja Meri Tordija pauda viedokli, ka visai pasaulei ir jāstājas pretī Krievijas prezidenta Vladimira Putina centieniem atjaunot Padomju Savienību.

"Ukraina noasiņo, bet pasaule noskatās un pļāpā par sankcijām, kas Putinu nevar apturēt," izteicās skolotāja, izplūstot asarās.

Gruzijas prezidente Salome Zurabišvili ir paudusi solidaritāti ar Ukrainu un pieprasījusi Krievijai apturēt karu, kas "satriecis visu gruzīnu nāciju".

Tajā pašā laikā premjerministrs Iraklijs Garibašvili izsaucis sašutuma vētru, piektdien paziņojot, ka Tbilisi "nepievienosies" Rietumu ekonomiskajām un finansiālajām sankcijām, kas tiek vērstas pret Krieviju, reaģējot uz tās agresiju pret Ukrainu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu