Bolsonaru: Brazīlija paliks neitrāla Krievijas un Ukrainas karā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru.
Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru. Foto: EVARISTO SA / AFP

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru svētdien paziņojis, ka Brazīlija paliks neitrāla karā, ko Krievija sākusi pret Ukrainu.

Bolsonaru, kurš 16.februārī vizītē Maskavā tikās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sacīja, ka viņu garajā sarunā Krievijas kolēģis viņam uzticējis dažus noslēpumus par Ukrainu.

Bolsonaru atklāja, ka sacījis Putinam, ka Brazīlija saglabās neitralitāti karā un turpinās atbalstīt mieru.

"Mēs neizvēlēsimies puses. Mēs turpināsim mūsu neitralitāti un risinājuma meklēšanā palīdzēsim, cik spēsim," paziņoja Bolsonaru.

Brazīlieši "vēlas mieru, bet mēs nevaram šeit atvest kara sekas", sacīja Bolsonaru, atgādinot, ka Brazīlija lielos daudzumos iepērk no Krievijas mēslojumu.

Bolsonaru ir lielākoties izvairījies kritizēt Krievijas līderi, neskatoties uz plašo starptautisko nosodījumu Krievijas sāktajam karam pret Ukrainu.

Pagājušajā ceturtdienā Bolsonaru pārmeta savam viceprezidentam Hamilton Mourao izteikumus, ka Brazīlija nepiekrīt iebrukumam Ukrainā.

Bolsonaru svētdien paziņoja, ka Brazīlija aktīvi strādājusi pie tā, lai mīkstinātu ANO Drošības padomes rezolūcijas tekstu, kurā kritizēta Krievija. Tomēr Brazīlija balsoja par šo rezolūciju, kuras pieņemšanu Krievija nobloķēja.

Taču Brazīlija neparakstīja Amerikas valstu organizācijas dalībvalstu deklarāciju, kurā stingri nosodīts Krievijas iebrukums Ukrainā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu