Mītiņos visā Latvijā iedzīvotāji pauž atbalstu Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protests pie Krievijas vēstniecības: 7. diena
Protests pie Krievijas vēstniecības: 7. diena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešdienas, 2. marta, vakarā vienlaicīgi visā Latvijā iedzīvotāji pauž atbalstu Ukrainai un aizlūdz par tās brīvību un iedzīvotājiem.

Laukumā pie Balvu kultūras un atpūtas centra sanākušos uzrunāja reliģisko konfesiju mācītāji. Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe uzsvēra, ka pašlaik vissvarīgākais ir visiem būt vienotiem un atbalstīt Ukrainas iedzīvotājus cīņā par savas valsts neatkarību. Visi kopā aizlūdza par karā ievainotajiem, sakropļotajiem, no mājām izraidītajiem.

Balvu novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs (Latgales partija) aicināja savus iedzīvotājus domāt par to, ko katrs vēl var darīt, lai palīdzētu karā cietušajiem Ukrainas iedzīvotājiem. Viņš arī atgādināja, ka vienīgais svētums uz zemes ir dzīvība.

Šodien, atzīmējot Nacionālo partizānu bruņotās pretošanās atceres dienu, Stompaku nometnes teritorijā Balvu novada Susāju pagastā notika dievkalpojums un atklāja rekonstruēto bunkuru-baznīcu, kā arī iesvētīja piemiņas zīmi Stompakos apglabātajiem nacionālajiem partizāniem.

Šajos piemiņas pasākumos piedalījās Valsts prezidents Egils Levits, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

"Šajās dienās un stundās mūsu visu prātos un sirdīs ir Ukraina un ukraiņu tautas varonīgā cīņa par savas valsts brīvību.

Krievija ir ciniski un brutāli pārkāpusi starptautisko tiesību normas un principus. Krievija piedāvā mums atgriezties pagātnē - kur visu nosaka lielvaru apetīte, kur spēks samin tiesības. Atbildei šajā situācijā ir jābūt vienkāršai un nepārprotamai - nekādi kompromisi ar agresoru nav iespējami un nav pieļaujami. Agresors ir jāaptur," uzsvēra Levits.

Viņš savā uzrunā uzsvēra, ka Ukraina šodien nav viena. Krievijas karš pret Ukrainu tiek nosodīts visā pasaulē. Ukraina saņem nepieciešamo palīdzību, bruņojumu un atbalstu. Eiropa un Rietumu pasaule vienoti vēršas pret agresoru.

Valsts prezidents pateicās katram Latvijas patriotam, kurš jau ir iesaistījies un gādājis par atbalstu Ukrainai un tās tautai, kā arī pašvaldībām, kas organizē palīdzību.

"Mūsu visu vēstījums ir skaidrs: mēs esam par brīvu un labklājīgu Ukrainu kopā ar mums Eiropā. Cilvēcībai un saprātam ir jāuzvar," sacīja valsts pirmā amatpersona.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja vietniece Nellija Kleinberga ("Kuldīgas novadam"), uzrunājot Skrundā sapulcējušos ļaudis, aicināja būt vienotiem savā garā un lūdza, lai arī Latvijas iedzīvotājiem būtu tāds spēks, kāds tas ir Ukrainas tautai, kas drošsirdīgi aizstāv savas valsts neatkarību.

Valmieras novada ļaudis atbalsta mītiņā Ukrainai tikās Latvijas un Igaunijas robežpunktā Unguriņos Ķoņu pagastā, kur abu valstu pašvaldību vadītāji un Atmodas laika līderi uzrunāja sanākušos, paužot atbalstu Ukrainas tautai tās cīņā pret Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Mītiņos izskanēja Latvijas un Ukrainas valsts himnas, kā arī patriotiskas dziesmas.

Mītiņus Ukrainas valsts un iedzīvotāju atbalstam visā Latvijā pašvaldības organizēja pēc Latvijas Pašvaldību savienības iniciatīvas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu