Arnis Sauka ievēlēts par Vidzemes Augstskolas padomes priekšsēdi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Trešdien, 2. martā, uz pirmo sēdi Valmierā sanāca Vidzemes Augstskolas (ViA) padome, kura par padomes priekšsēdētāju ievēlēja Rīgas Ekonomikas augstskolas profesoru Arnis Sauku, informēja ViA sabiedrisko attiecību speciālists Modris Apsītis.

Pēc sēdes padomes locekļi tikās ar ViA kolektīvu, apmeklēja abas augstskolas ēkas, kā arī tikās ar Valmieras novada pašvaldības vadību. Padome piedalījās arī ViA Satversmes sapulcē.

Jaunievēlētais padomes priekšsēdētājs Sauka šodien solīja darīt visu, lai ViA padarītu vēl labāku un attīstītu gan studijas, gan zinātni, gan saikni ar absolventiem. Svarīgi, lai augstskolas darbība būtu noderīga ne tikai Valmierai, reģionam un Latvijai, bet arī, lai tā darbotos starptautiskā līmenī.

"Jāpiebilst, ka augstskolas attīstība ir īpaši svarīga arī man personīgi, jo pats biju viens no pirmajiem ViA absolventiem un vēlos, lai arī nākotnē tā būtu tikpat spēcīga," uzsvēra Sauka.

ViA padomi veido pieci locekļi, proti, Valsts prezidenta nominētais kandidāts Sauka, Ministru kabineta izraudzītie locekļi - "Rīgas ūdens" padomes locekle, bijusī "SEB atklātā pensiju fonda" valdes priekšsēdētāja Dace Ljusa un VAS "Latvijas Pasts" finanšu direktors Andris Puriņš, kā arī ViA senāta ievēlētie locekļi - ViA lektore Inese Ebele un asociētais profesors, vadošais pētnieks Gatis Krūmiņš.

Kā vēstīts, augstskolas padome ir jauna pārvaldības forma Latvijas augstskolās. Saskaņā ar Augstskolu likumu tā ir koleģiāla augstākā augstskolas lēmējinstitūcija, kas atbildīga par augstskolas ilgtspējīgu attīstību, stratēģisko un finanšu uzraudzību. Padomei jānodrošina valsts augstskolas darbība atbilstoši tās attīstības stratēģijā noteiktajiem mērķiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu