Sārts: Putinam ir vajadzīga kaut kāda uzvara Ukrainā

CopyLinkedIn Draugiem X
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.
NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts. Foto: Ieva Lūka/LETA

Krievijas līderim Vladimiram Putinam ir vajadzīga kaut kāda uzvara Ukrainā, bet tā noteikti nebūs tāda, kādu Putins gaidīja, rīkojot šo uzbrukumu, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Eksperts vērtēja, ka Putins dzīvo paralēlā pasaulē, jo viņa apkārtne ir pilna cilvēku, kuri nestāsta viņam patiesību, tā vietā sakot vien to, kas līderim patīk. Tas arī esot viens no iemesliem, kāpēc Krievijai nav tās cerēto sekmju sāktajā karā un kas kalpojis par iemeslu kļūdainiem lēmumiem.

"Es vienmēr biju skeptisks par Krievijas armijas militārajām spējām, bet viņi mani spēja pārsteigt - viņi ir vēl sliktāki," izteicās Sārts.

Līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā atklājies, ka šīs valsts armija, kas sevi pasniedza kā vienu no stiprākajām armijā pasaulē, nemaz tāda nav un drīzāk izskatās pēc "papīra tīģera", viņš sacīja. 

Sārts uzsvēra, ka pašlaik Krievijas armija sastopas ar apgādes grūtībām, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai spētu turpināt karu. "Ir svarīga arī sistēma. Ja vadība ir korumpēta, tad nav brīnums, ka Krievijas armija ir tādā kara spējā, kādā ir," norādīja Sārts, papildinot, ka pašlaik Krievija liek uzsvaru uz karavīru skaitu, nevis taktiku.

"Es negribu būt pārlieku optimistisks, bet man grūti iedomāties, kā viņi spētu panākt visas Ukrainas ieņemšanu," piebilda Sārts.

Eksperts atkārtoti uzsvēra, ka pašlaik ir skaidrs, ka Baltijas valstis nenonāks Ukrainas situācijā, jo tās ir NATO dalībvalstis.

Vairāk skaties raidījumā "Šodienas jautājums"!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu