SVF: Krievijas karš Ukrainā varētu atstāt nopietnas sekas uz pasaules ekonomiku

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Krievijas karš Ukrainā varētu atstāt nopietnas sekas uz pasaules ekonomiku, traucējot tirdzniecību un palielinot inflācijas spiedienu, sestdien brīdināja Starptautiskais Valūtas fonds (SVF). 

Brīdinājums no SVF nāca sestdien, kad jau desmito dienu turpinājās Krievijas sāktais karš Ukrainā. ASV un Eiropas sabiedrotie ieviesuši virkni sankciju pret Krievijas finanšu institūcijām, uzņēmumiem un privātpersonām, tādējādi daļēji norobežojot Krievijas ekonomiku no pārējās pasaules. 

"Kara dēļ ieviestās sankcijas atstās nopietnas sekas uz pasaules ekonomiku," norādīts sestdien izplatītajā SVF paziņojumā. 

SVF valde sanāca piektdien, 9.martā, lai pārrunātu kara ietekmi uz ekonomiku. Paredzēts, ka nākamajā nedēļā notiks vēl viena valdes tikšanās, kurā pārrunās ārkārtas finansējuma lūgumu no Ukrainas 1,4 miljardu ASV dolāru apjomā. 

Karš radījis jaunus izaicinājumus globālajai ekonomikai, kura šobrīd tikai atkopjas no Covid-19 pandēmijas ietekmes sekām. 

SVF norādīja, ka Ukrainas infrastruktūra ir cietusi ļoti smagi, tāpat sankciju dēļ ļoti strauji kritusies Krievijas rubļa vērtība, līdz ar to valstis, kurām ir ciešas ekonomiskās saites ar Krieviju vai Ukrainu, jau šobrīd izjūt kara ietekmi uz ekonomiku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu