Blinkens: Tuvākajās dienās Lietuvā ieradīsies vēl 400 ASV karavīru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Amerikas Savienotās Valstis Lietuvā izvietos vēl 400 karavīru, pirmdien Viļņā paziņojis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Tuvākajās dienās Lietuvā ieradīsies vēl 400 karavīru no Pirmās bruņutehnikas brigādes kaujas grupas," viņš sacījis preses konferencē pēc tikšanās ar Lietuvas ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi.

Pašlaik Lietuvas Pabrades poligonā jau izvietoti aptuveni 500 amerikāņu karavīri, bet Šauļu aviobāzē - četri iznīcinātāji F-35.

Svētdien ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs Marks Milijs, apmeklējot Lietuvu, paziņoja, ka ASV bataljons Pabradē tiks pastiprināts ar tuva darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības sistēmām un artilēriju.

Amerikāņu bataljoni Lietuvā rotācijas kārtībā tiek izvietoti kopš 2019.gada, līdz tam ASV turp sūtīja rotas lieluma vienības, bet Lietuvas amatpersonas daudzkārt lūgušas ASV vienības izvietot pastāvīgi.

Jaunie papildspēki uz Lietuvu tiks nosūtīti no tiem 7000 amerikāņu karavīru, kas papildus tiek dislocēti Eiropā. Pēc Blinkena teiktā, Vašingtona patlaban pārskata savu spēku izvietojumu visā pasaulē, tai skaitā pastāvīgo dislokāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu